mbijetesa e përgjithshme

kor62018

Karcinoma me qeliza merkel. Thellohet përgjigjja ndaj trajtimit me avelumab

Merck e Pfizer bëjnë të ditur se, nga studimi regjistrues Javelin Merkel 200, kanë dalë të dhëna që janë të lidhura me efikasitetin e sigurinë dhe që kanë të bëjnë me avelumabin mbi pacientët me karcinomë metastatike me...
transparent

sht132019

Transplanti i mushkërive. Një medikament jo shumë i përdorur, mund të ketë ndikim të madh në mbijetesë

Autorët e një studimi të ri të botuar në “JAMA Network Open” kanë identifikuar një kombinim barnash që duket se zgjat ndjeshëm mbijetesën e pacientëve pas një...
transparent

tet282019

ASA te pacientët me kancer biliar, mund të përmirësojë mbijetesën

“Aspirina është propozuar si trajtim për të reduktuar vdekshmërinë nga kanceri sepse është në gjendje të ngadalësojë rritjen e tumorit përmes frenimit të ciklooksigjenazës 2, që promovon inflamacionin...
transparent

dhj182019

Karcinoma prostatike e përhapur në kocka. Efikasiteti i pembrolizumabit

Sipas një studimi të publikuar në “Journal of Clinical Oncology”, pembrolizumabi si monoterapi, ka shfaqur një veprim antitumoral me profil sigurie të pranueshme në një nëngrup pacientësh me karcinomë prostatike metastatike...
transparent

dhj152021

Përshkrimi i antipsikotikëve off-label për ankthin mund të ketë implikime negative në mbijetesë

Sipas një studimi të botuar në Journal of Psychiatric Research, një prirje në rritje e përshkrimit të antipsikotikëve off-label me dozë të ulët për të trajtuar sëmundje të tilla si ankthi dhe pagjumësia është lidhur me një rrezik në...
transparent

shk152022

Covid-19. Baricitinibi rrit mbijetesën në terapinë intensive. Për çdo 6 vetë, shpëtohet një jetë

Pacientët me sëmundje kritike me COVID-19 që i nënshtroheshin ventilimit mekanik ose oksigjenimit ekstrakorporal me membranë, kanë pasur një mbijetesë më të gjatë kur iu dha baricitinibi. Marrja e kësaj pilule...
transparent

shk162022

Karcinoma hepatocelulare. Një kombinim i ri terapeutik po shfaqet premtues

Shtimi i kemoembolizimit transarterial (TACE) në trajtimin me lenvatinib përmirësoi ndjeshëm mbijetesën në krahasim me levantinibin e vetëm, te pacientët me karcinomë hepatocelulare të avancuar. Këto janë rezultatet e studimit...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC