mbipeshë

tet222019

Kanabisi, mjet për të luftuar mbipeshën dhe diabetin. Pse literatura është ende kontradiktore

"Nëse shikojmë literaturën epidemiologjike, zbulojmë se përdoruesit e kanabisit kanë peshë më të ulët trupore, norma më të ulëta të diabetit tip 2, të sëmundjeve metabolike...
transparent

nën202019

Mjedrat favorizojnë kontrollin e glicemisë në rastet me prediabet dhe rezistencë nga insulina

Futja e mjedrave të kuqe në dietë, do të kishte efekt pozitiv në kontrollin e glicemisë, veçanërisht te njerëzit me prediabet dhe rezistencë nga insulina. Në këtë përfundim kanë arritur studiuesit e institutit të Teknologjisë në...
transparent

jan272020

Farmakovigjilenca. FDA-ja njofton se lorcaserina mund të jetë e rrezikshme

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka njoftuar siguri të dobët të lorcaserinës, një antagonist të receptorit të serotoninës 2C, që tregtohet si Belviq dhe Belviq XR, medikament i përdorur për menaxhimin e...
transparent

maj192020

Fleksibiliteti metabolik. Një fenotip i ri parashikon shtimin në peshë në të ardhmen

Një fleksibilitet i reduktuar metabolik ndaj ushqimit me përmbajtje të lartë yndyrnash, e predispozon individin ndaj shtimit në peshë. Kjo tregon se aftësia individuale për të oksiduar yndyrën ushqimore është një faktor...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC