fibroza

dhj192017

Fibroza cistike, Europa aprovon barin për fëmijët 6-11 vjeç

Komiteti i Ilaçeve për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Bashkimit Europian, ka bërë një deklaratë pozitive, duke rekomanduar dhënien e autorizimit për hyrjen në treg të barit lumacaftor/ivacaftor për fëmijët që vuajnë nga fibroza cistike (FC), të moshës 6-11 vjeç, me dy lloje të mutacionit F508del...
transparent

maj252018

Ulipristal acetate dhe siguria hepatike. EMA përfundon shqyrtimin dhe deklaron...

Komiteti i vlerësimit të rreziqeve për farmakovigjilencën (PRAC) në EMA, ka përfunduar rishikimin e barit Esmya (ulipristal acetate), pas sinjalizimeve se ai mund t’i shkaktojë dëmtime të rënda mëlçisë dhe ka dalë me...
transparent

nën62018

Fibroza cistike. Dy barna të reja përmirësojnë funksionin pulmonar

Kërkuesit kanë vlerësuar në studime paralele regjimet e terapisë së trefishtë te pacientët me dy çifte të mutacionit CFTR Phe508del, për të cilët terapia e zakonshme është tezacaftor-ivacaftor dhe te pacientët me një mutacion...
transparent

dhj212018

Sildenafili mund të ndihmojë për fibrozën pulmonare idiopatike

Te pacientët me fibrozë pulmonare idiopatike dhe difuzion alveolo-kapilar të monoksidit të karbonit (DLCO) të barabartë me 35% ose më pak sesa vlera e parashikuar, trajtimi i bashkuar me sildenafil (principi aktiv i viagrës)...
transparent

jan232019

Fibroza cistike. Europa aprovon barin edhe për fëmijët 2-5 vjeç

Komisioni Evropian ka miratuar zgjatjen e indikacionit për lumacaftor/ivacaftor për trajtimin e fëmijëve me fibrozë cistike, me moshë 2-5 vjeç, që kanë dy kopje të mutacionit F508del, forma më e zakonshme e sëmundjes. Përditësimi...
transparent

maj62019

Amfotericina B: një shpresë në terapitë e reja për fibrozën cistike

Amfotericina B, një molekulë e vogël që formon kanale jonike jo selektive, mund të arrijë të rikthejë vetitë antiinflamatore të mushkërisë te pacientët me fibrozë cistike, duke zëvendësuar një kanal proteinik që mungon. Këtë e...
transparent

maj192022

Një bar i ri premtues për fibrozën pulmonare idiopatike. Rezultatet e studimit në Nejm

Fibroza pulmonare idiopatike, si të gjitha sëmundjet e rralla, preket nga problemi i nëndiagnostikimit. Zakonisht, sëmundja prek individët rreth 65 vjeç, më tepër meshkujt dhe duhanpirësit. Studimi tremujor regjistroi si pacientët...
transparent

kor272022

Fibroza pas atakut kardiak. Një medikament mund të ndërpresë mekanizmin themelor të problemit

Sipas një studimi të publikuar në Circulation Research, verteporfina, një medikament i përdorur rëndom, është në gjendje të ndërhyjë në mekanizmin me anë të të cilit...
transparent

kor102024

Mëlçia. EMA konfirmon revokimin e barit për sëmundjen e rrallë

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) rekomandoi revokimin e autorizimit për futjen në treg të Ocaliva (acid...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC