vezore

nën302017

Karcinoma e vezoreve: Komisioni Evropian aprovon inhibitorin e Parp-it

Komisioni Evropian ka aprovuar hedhjen në treg të niraparib-it, si terapi e vetme për trajtimin e pacienteve të rritura që vuajnë nga karcinoma epiteliale e lëngshme e vezoreve, karcinoma e tubave të Fallopit ose karcinoma peritoneale parësore, në shkallë të përparuar, e përkeqësuar dhe e ndjeshme n
transparent

shk52018

Trajtim me metforminë për vezoren policistike? Studimet tregojnë dobitë...

Metformina ndikon dukshëm në rregullimin e ciklit menstrual. Ajo redukton indeksin e masës trupore (IMT), testosteronin dhe hormonin luteinizues (LH), te gratë me sindromën e vezores policistike (PCOS) me peshë normale ose në mbipeshë, brenda...
transparent

mar162018

Tumori i vezoreve: CHMP-ja mbështet frenuesin e PARP-it, që vjen në një formë të re

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) ka shprehur një mendim pozitiv, duke rekomanduar hedhjen në treg të olaparib-it në formë tabletash (300 mg, dy herë në ditë), si monoterapi për trajtimin mbajtës të pacienteve...
transparent

pri232019

Karcinoma recidivuese e vezoreve. Të dhëna inkurajuese mbi efikasitetin e një klase të re barnash

Një klasë e re barnash, të ashtuquajturit inhibitorët-PARG, kanë treguar se janë në gjendje të ndalin rritjen e qelizave të kancerit ovarian, sipas një studimi të publikuar në revistën...
transparent

sht162019

Shega. Fruta që u vjen në ndihmë prostatës dhe vezoreve

Punica granatum është emri shkencor i një peme me origjinë persiane, që u importua në Itali në kohën romake gjatë luftërave punike (nga e cila vjen dhe emri i gjinisë): shegë. Bima e njohur që nga kohërat e lashta, është shumë e...
transparent

nën192019

Kanella dhe 1000 efektet e saj. Nga balsamosja, te sindroma e vezores policistike

Kanella (Cinnamomum zeylanicum) është një erëz e përdorur që në kohërat e lashta për të aromatizuar gatimet dhe për potencialin e saj terapeutik. Pema gjithmonë e gjelbër, me origjinë nga Sri Lanka, kultivohet për lëvoren e...
transparent

pri232021

Insuficienca ovarike e parakohshme ka lidhje me osteoporozën

Insuficienca ovarike e parakohshme është e lidhur me osteoporozën. Këtë e ka thënë një studim i kryer në një grup të madh grash në Kanada, duke konfirmuar kështu rezultatet e marra nga studime më të vogla, të cilat kishin sugjeruar...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC