Statina

nën112015

Ndërveprime farmakologjike: Statinat mund të reduktojnë efikasitetin e vaksinës anti-grip

Dy studime të publikuara në “Journal of Infectious Diseases” sugjerojnë se statinat mund të reduktojnë efikasitetin e vaksinës anti-grip. “Rreth 32 milionë amerikanë i marrin aktualisht këto barna, që sipas udhëzuesve në qarkullim i përshkruhen thuajse gjysmës së amerikanëve në moshë mes 40 dhe 75 v
transparent

maj52016

Efekti i statinave dhe barnave të tjera hipolipemizuese në humbjen akute të kujtesës

Statinat (STAT) janë hipokolesterolemizuesit më të përshkruar dhe ekzistojnë prova për përfitimet e tyre në sistemin nervor qendror falë aftësisë së tyre për të reduktuar formimin e pllakave beta-amiloid në tru duke vonuar zhvillimin e demencës. Nga ana tjetër janë raportuar në studime klinike ras
transparent

kor202016

Menaxhimi i kolesterolit Ldl pa statina te pacientët me risk të lartë

Kolegji Amerikan i Kardiologjisë ka publikuar udhëzuesit e përditësuar për menaxhimin e niveleve të kolesterolit LDL (c-Ldl) te pacientët me risk të lartë, në terapi jo me bazë statinash, si ezetimibe dhe inhibitorët e PCSK9 (protein convertase subtilisin/kexin 9).
transparent

gus242016

Statinat nuk e ulin gjithnjë riskun e efekteve anësore kardiake madhore

Një studim i publikuar në "Jama Internal Medicine" dhe i drejtuar nga Morton Leibowitz, studiues në institutin "Clalit Research" Tel Aviv, Izrael, nënvizon se reduktimi i riskut për evente kardiake të rënda nuk ndodh në të gjithë pacientët me kardiopati ishemike të trajtuar me statina.
transparent

dhj62016

Statinat, kura me intesitet të lartë redukton vdekshmërinë

Ekziston një lidhje mes vdekshmërisë dhe intesitetit të kurës me statina, sipas një studimi të publikuar në “Jama Cardiology”, i cili e konfirmon trajtimin si një gur të çmuar në parandalimin e sëmundjes aterosklerotike kardiovaskulare (Ascvd). “Edhe pse është treguar vazhdimisht se përdorimi i sta
transparent

dhj272016

Statinat, efekt diabetogjen modest te jo diabetikët

Sipas një studimi të publikuar në “The American Journal of Cardiology”, incidenca e diabetit melit tip 2 shkaktuar nga trajtimi hipolipemizues me statina është relativisht e ulët te personat jo diabetikë. “Qëllimi i analizës sonë ishte që të vlerësonim në kontekstin e insulino-rezistencës (e ident
transparent

shk12017

Studimi në Jama: Nga statinat një reduktim i riskut për Alzheimer

Sipas një studimi të publikuar në “Jama Neurology” që ka analizuar të dhënat e Medicare, përdorimi i statinave lidhet me një reduktim të riskut për sëmundjen Alzheimer (AD), i cili ndryshon në bazë të llojit të statinave dhe etnisë së pacientit. “Këto rezultate duhen konfirmuar nga studime klinike t
transparent

mar222017

Intoleranca ndaj statinave: një analizë e re trajton problemin

Pacientët me infarkt miokardiak të konsideruar intolerantë ndaj statinave kanë më shumë mundësi për të pasur një infarkt të ri miokardiak ose evente të tjera koronare, në krahasim me individët që janë të përshtatshëm për terapinë. Në këtë përfundim ka dalë një analize e re e publikuar në Journal of
transparent

maj112017

Dhimbjet muskulore te pacientët në terapi me statina, efekt i mundshëm noceb

Sipas një studimi të publikuar në The Lancet, kur pacientët nuk janë të vetëdijshëm se po përdorin statina, nuk regjistrohet një rritje e simptomave muskulore, por kur e dinë se po i përdorin ekziston një mundësi më e madhe që të sinjalizojnë simptoma të cilat lidhen me efektin nocebo (autosugjestio
transparent

kor312017

Terapia me statina, ndryshojnë kriteret në SHBA: Të paktën një faktor risku shtesë

Sipas një studimi të publikuar në Jama, udhëzuesit e U.S. Preventive Services Task Force (Uspstf) për terapinë me statina në krahasim me udhëzuesit shkencorë të 2013-s të Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë/Shoqatës Amerikane të Zemrës (Acc/Aha), mund të ndikojnë në reduktimin e rreth 9 milionë perso
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC