Metformina

kor272015

Metformina në komplikacionet e diabetit, ul nivelet e TSH-së

Te pacientët me hipotiroidizëm marrja e metforminës, një hipoglicemizues oral që zakonisht përdoret në menaxhimin e diabetit të tipit 2 (i pavarur nga insulina), mund të çojë në një rënie të konsiderueshme të niveleve qarkulluese të hormonit tiroid-stimulues (TSH).
transparent

tet232015

Përdorimi afatgjatë i metforminës shoqërohet me një rritje të lehtë në shtat

Një meta-analizë e sapo publikuar në revistën “Jama Pediatrics” sugjeron se përdorimi i metforminës te fëmijët dhe adoleshentët mund të ndikojë në një rritje të lehtë të gjatësisë trupore. “Përdorimi off-label i metforminës para moshës 18 vjeç është në rritje, shpesh e indikuar për menaxhimin e si
transparent

dhj102015

JAMA: Metformina nuk e përmirëson kontrollin glicemik te adoleshentët me diabet tip 1

Sipas rezultateve të një studimi të publikuar në “American Medical Association” (JAMA), administrimi i metforminës te adoleshentët mbi peshë dhe obezë të prekur nga diabeti tip 1, në kombinim me terapinë e tyre insulinike, nuk e përmirëson kontrollin glicemik edhe pse është realizuar një reduktim i
transparent

shk152016

EMA nis revizionimin e barnave me bazë metforminën

Agjencia Evropiane Barnave (EMA) ka nisur një rishikim të të gjitha barnave me bazë metforminën. Një rishikim i tillë është kërkuar nga agjencia rregullatore holandeze (Medicines Evaluation Board – MEB) pas një vlerësimi rutinë të sigurisë së barnave me bazë metforminën.
transparent

qer202016

Me metforminën dhe insulinën risk më i ulët vdekshmërie. Përplasje opinionesh mes studiuesve

Personat me diabet tip 2 të trajtuar me insulinë + metforminë rrezikohen më pak nga vdekja dhe eventet kardiake, në krahasim me personat e trajtuar vetëm me insulinë, nënvizon një studim i zhvilluar nga kërkuesit e Universitetit të Cardiff (Britani e Madhe), të drejtuar nga Craig Currie.
transparent

shk52018

Trajtim me metforminë për vezoren policistike? Studimet tregojnë dobitë...

Metformina ndikon dukshëm në rregullimin e ciklit menstrual. Ajo redukton indeksin e masës trupore (IMT), testosteronin dhe hormonin luteinizues (LH), te gratë me sindromën e vezores policistike (PCOS) me peshë normale ose në mbipeshë, brenda...
transparent

qer112018

Shtimi i dulaglutides, një mundësi e re për trajtimin e pacientit diabetik

Bëhet fjalë për një studim të Fazës IIIb në të cilin 424 pacientë nga tetë vende të ndryshme, me diabet 2 të pakontrolluar si duhet (HbA1c mesatare bazë 8.04%) që trajtoheshin me SGLT-2i, me ose pa metforminë, janë...
transparent

kor302018

Diabeti i tipit 2. Kalimi metforminë-sulfonylure, shton rreziqet për efekte të kundërta

“Pacientët që kanë marrë sulfonylure si një terapi të linjës së dytë, kanë treguar një shtim të rrezikut për infarkt të miokardit, vdekshmëri për të gjitha shkaqet dhe hipoglicemi të rëndë, krahasuar me ata që vazhdojnë të...
transparent

tet242018

DM2. Përmirësime të dukshme nga një kombinim që i shtohet metforminës

Në kongresin e Shoqatës Amerikane të Diabetit, janë paraqitur rezultatet e studimit klinik të fazës III, DURATION-8. “Ky studim, thotë Barbara Pirali, koordinuar nga Agostino Paoletti, ka vlerësuar efektet afatgjata të...
transparent

dhj92019

Papastërti NDMA në metforminat jashtë BE-së. EMA: Nivelet janë shumë të ulëta. Mos i ndërpritni terapitë

Në një numër të vogël barnash me bazë metformine, që përdoren për trajtimin e diabetit tip 2 jashtë Bashkimit Evropian, janë gjetur nivele shumë të ulëta të papastërtisë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC