Kanceri kolorektal

pri22015

Parandalimi dhe diagnoza e hershme e kancerit kolorektal

Në klasifikimin botëror një ndër tumoret më shpesh të diagnostikuara është ai kolorektal. Studimet tregojnë se parandalimi i sëmundjes është i mundur edhe me veprime të thjeshta e të përditshme, ndërsa instrumentet për diagnozën e hershme janë një armë efikase për të reduktuar numrin e vdekjeve.
transparent

qer42015

TAS-102: një bar i vjetër por me rezultate të reja premtuese

Një bar 50-vjeçar, i braktisur sepse ishte tepër toksik ka “rilindur” pas një studimi të publikuar në “New England journal of medicine”. Studimi i koordinuar nga instituti “Dana Farber” ka treguar një rritje të mbijetesës te pacientët me tumor kolorektal metastatik, rezistent ndaj trajtimeve
transparent

tet202017

Aspirina, përdorim i rregullt për të paktën 6 vjet ul riskun e vdekjes nga kanceri

Një përdorim konstant dhe i rregullt i aspirinës për një periudhë afatgjatë lidhet me një reduktim të riskut për vdekje nga çdo shkak, duke përfshirë kancerin. Ky është përfundimi i një studimi vëzhgimor i prezantuar në samitin vjetor 2017 të Shoqatës Amerikane për Kërkimet kundër Kancerit (AACR). N
transparent

jan232018

Biopsia e lëngshme në zbulimin e kancerit kolorektal. Vërtetohet efikasiteti i lartë.

Biopsia e lëngshme, një teknikë që identifikon qelizat e kancerit që qarkullojnë në një mostër gjaku, ka saktësi të lartë në zbulimin e kancerit kolorektal (CRC). Krahasimi me rezultatet e kolonoskopisë dhe të biopsisë tradicionale...
transparent

shk202018

Sa e shtojnë rrezikun për kancer, ushqimet shumë të përpunuara?

Ekziston një lidhje mes konsumimit të ushqimeve shumë të përpunuara dhe zhvillimit të kancerit. Kjo nuk është më një hipotezë, por rezultat i një studimi të publikuar në British Medical Journal. «Janë të nevojshme thellime të tjera në këtë çështje, pasi...
transparent

qer272018

Neoplazitë gastrointestinale. Konfirmohet efikasiteti i regorafenibit në tumorin kolorektal

Një studim konfirmon në praktikën klinike të përditshme efikasitetin dhe sigurinë e regorafenibit, një terapi e synuar për pacientët me tumor kolorektal metastatik. Këtë e nënvizon një shënim i Bayer-it, që saktëson se...
transparent

gus172018

Analiza e gjakut okult fekal është treguese edhe e vdekshmërisë

Rezultatet jo normale në analizën fekale për gjak okult (FOBT), janë treguese të një rreziku më të madh për vdekje, por jo vetëm për shkak të kancerit kolorektal. Një studim i publikuar në "Gut", ka analizuar...
transparent

pri22019

Tumori i gjirit. Astrazeneca dhe Daiichi Sankyo firmosin marrëveshjen për barin e ri

Një marrëveshje për ndarjen e kostove të zhvillimit dhe më tej, të shpërndarjes (jashtë Japonisë, territori në të cilin partneri do të ruajë të drejtat ekskluzive), sanksionuar nga pagesa paraprake prej 1,35 miliardë dollarësh në një shumë...
transparent

pri292020

Kanceri kolorektal. Aspirina redukton rrezikun, por kujdes me gjakderdhjen

Sipas një studimi të botuar në “Annals of Oncology”, marrja e aspirinës do të shoqërohej me një reduktim të rrezikut për kancer kolorektal dhe kancere të tjera të sistemit gastrointestinal. Përdorimi i rregullt i aspirinës, ose...
transparent

nën82021

AIFA miraton biosimilarin bevacizumab. Indikacionet dhe formulimet mbeten të pandryshuara

Agjencia Italiane e Barnave ka autorizuar hedhjen në treg të biosimilarit bevacizumab pas miratimit të Komisionit Evropian më 26 mars 2021. Kjo bëhet e ditur nëpërmjet një shënimi të kompanisë, ku nënvizohet se me këtë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC