Farmaci

nën82021

AIFA miraton biosimilarin bevacizumab. Indikacionet dhe formulimet mbeten të pandryshuara

Agjencia Italiane e Barnave ka autorizuar hedhjen në treg të biosimilarit bevacizumab pas miratimit të Komisionit Evropian më 26 mars 2021. Kjo bëhet e ditur nëpërmjet një shënimi të kompanisë, ku nënvizohet se me këtë biosimilar të parë "forcohet prania në fushën onkologjike". Zentiva Italia njofton se "në saje të partneritetit me mAbxience, do të jetë përgjegjëse për marketingun e barit në Itali. Biosimilari bevacizumab do të bëjë të mundur që kompania të rritet në fushën e onkologjisë, duke garantuar qasjen e pacientëve ndaj një terapie të rëndësishme që është në gjendje të zgjasë mbijetesën dhe të përmirësojë cilësinë e jetës".

 

Indikacionet terapeutike, dozimi dhe formulimet

Indikacionet terapeutike dhe doza e biosimilarit mbeten të njëjta me produktin referencë që përmban përbërësin aktiv bevacizumab, si dhe forma farmaceutike (pluhur për koncentrat, në tretësirën për infuzion) dhe dozat: 100 ose 400 mg bevacizumab për flakon, janë të njëjta.

Biosimilari indikohet për trajtimin e:

- Kancerit kolorektal të avancuar, zakonisht i shoqëruar me fluoropyrimidine, siç është, për shembull, 5-fluorouracil.

- Kancerit mamar të avancuar, zakonisht në kombinim me paklitaksel dhe capecitabine

- Kancerit pulmonar të avancuar, jo me qeliza të vogla, zakonisht në kombinim me kimioterapinë me bazë derivatet e platinit

- Kancerit renal të avancuar, zakonisht, i kombinuar me interferon

- Kancerit ovarik epitelial, kancerit të tubit të fallopit dhe kancerit peritoneal primar në fazë të avancuar, zakonisht në kombinim me karboplatinën dhe paklitakselin

- Kancerit të qafës së mitrës, të vazhdueshëm, të përsëritur ose metastatik, zakonisht, në kombinim me paklitakselin dhe cisplatinën.

 

"Ky integrim në portofolin tonë të produkteve pasqyron dëshirën tonë për të ofruar opsione efektive trajtimi, të afta për të përmbushur nevojat e pacientëve. Gjatë viteve të ardhshme presim të rritemi më tej, duke u përqendruar në zhvillimin e produktit veçanërisht në fushat terapeutike kardiovaskulare dhe onkologjike. Ne besojmë se, në të ardhmen, biosimilarët do të luajnë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në vënien në dispozicion të trajtimeve të favorshme dhe të besueshme, të tilla si garantimi i qasjes së gjerë në terapitë efektive", deklaron Cinzia Falasco Volpin, menaxhere e përgjithshme e Zentivës në Itali.


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC