Antiviral

shk142015

Oseltamivir efikas në trajtimin e gripit

Në fillim të muajit, qendrat amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) bënë thirrje që të vaksinoheshin të gjithë personat që nuk ishin vaksinuar ende, gjithashtu paralajmëruan se vaksina mund të ofronte një mbrojtje jo të plotë ndaj virusit H3N2 të gripit A, duke rekomanduar tr
transparent

jan102017

EMA komunikatë mbi antiviralët me veprim të drejtpërdrejt për hepatitin C

Komiteti i vlerësimit të Risqeve dhe Farmakovigjilencës (PRAC) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) konfirmon se pacientët e trajtuar me antiviralë me veprim të drejtpërdrejtë kundër hepatitit C mund të jenë në risk për riaktivizimin e hepatitit B. Si rezultat i këtij rishikimi, PRAC ka rekomandua
transparent

nën292017

EMA rekomandon një trajtim të ri për parandalimin e sëmundjes nga cytomegalovirusi pas transplantimit të qelizave staminale

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) ka rekomanduar autorizimin për emetimin në treg të Prevymis (letermovir), një antiviral që parandalon riaktivizimin dhe sëmundjen nga citomegalovirusi (CMV) te pacientët që marrin barna imunosupresore pas...
transparent

jan252018

Barnat antivirale me veprim të drejtpërdrejtë, mund të riaktivizojnë hepatitin B

Rreth një e katërta e pacientëve me infeksion kronik nga virusi i hepatitit B (HBV) provon një riaktivizim të virusit kur merr barna antivirale me veprim të drejtpërdrejtë për hepatitin C (HCV), sipas...
transparent

jan292018

FDA-ja zgjeron indikacionet: Vaksina antigrip Fluarix Quadrivalent mund të përdoret për fëmijët mbi 6 muajsh

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave ka zgjeruar indikacionet për vaksinën antigrip Fluarix Quadrivalent, prodhuar nga ndërmarrja farmaceutike GlaxoSmithKline, te fëmijët duke nisur nga gjashtë muajt e parë të jetës. Vaksina...
transparent

mar132018

Përgatitet vaksina e re e gripit. Studiuesit kërkojnë pse-të e efektivitetit të dobët të vaksinës së fundit

FDA-ja, sapo ka votuar përbërjen e vaksinës kundër gripit për sezonin 2018-2019, në bazë të rekomandimeve të OBSH-së. Për vaksinën trivalente, komisioni është shprehur në mënyrë unanime (12 po, 0 jo) për të përfshirë një virus të tipit...
transparent

gus22018

Udhëzime të reja për HIV-in: terapia të nisë që nga dita e diagnostikimit

Shoqata Antivirale Ndërkombëtare në SHBA, rekomandon në udhëzimet e saj të reja, të publikuara në “JAMA” që terapia antiretrovirale (ART) të nisë sa më shpejt pas diagnostikimit me HIV dhe, nëse është e mundur...
transparent

sht172018

Gripi. Antivirali i ri është efikas edhe me një dozë të vetme

Sipas dy studimeve të zhvilluara nga i njëjti grup pune dhe të publikuara në “New England Journal of Medicine”, bari i ri oral eksperimental baloxavir marboxil është në gjendje të lehtësojë simptomat e gripit dhe të reduktojë ngarkesën...
transparent

tet32018

HIV-i dhe brezi i ri i antitrupave. Gati, për qasjen novatore ndaj virusit.

Rezultatet e këtij studimi klinik nxjerrin në pah potencialin e kombinimeve të antitrupave për ta mbajtur HIV-in nën një kontroll afatgjatë. Për shkak të zhvillimit të shpejtë të rezistencës virale ndaj agjentëve individualë, barnat anti...
transparent

tet152019

HIV. FDA-ja aprovon barin e ri që parandalon transmetimin

Në SHBA, Administrata e Ushqimit dhe e Barnave, ka aprovuar një medikament të ri, për parandalimin e transmetimit të virusit HIV, të ashtuquajturin “Prep”. Bëhet fjalë, thuhet në komunikatën e agjencisë, për pilulën...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC