Infeksione bakteriale

nën132014

Teste për të reduktuar abuzimin me antibiotikët

Përdorimi pa masë i antibiotikëve mund të reduktohet falë disa testeve të zbatuara drejtpërdrejt në studiot mjekësore, të cilat mund japin shpejt një përgjigje mbi praninë ose mungesën e infeksioneve bakteriale
transparent

mar242015

Dita botërore kundër tuberkulozit. 1.5 milionë viktima në vit nga kjo sëmundje

Është një nga sëmundjet më infektive dhe më të përhapura në botë, e megjithatë një nga më të nënvlerësuarat. Ndërsa norma e vdekshmërisë vjen duke u zvogëluar, gjatë viteve të fundit janë shtuar rastet e formave rezistente ndaj barnave që e trajtojnë.
transparent

tet292015

Udhëzues nga OBSH për infeksionet perinatale

Infeksionet bakteriale perinatale që verifikohen gjatë javëve para dhe pas lindjes, janë përgjegjëse për rreth 1/10 e të gjitha vdekjeve në lindje. Dhe përveç riskut të vdekshmërisë, infeksionet perinatale shtojnë riskun e sëmundjeve akute dhe riskun e çrregullimeve të rënda afatgjata, si dhimbje pe
transparent

nën232016

Homeopatia për kollën në manifestime të ndryshme të saj

Të gjitha infeksionet e rrugëve të frymëmarrjes, sidomos format virale dimërore, e shtojnë kollën e cila e pengon çlodhjen e mirë gjatë natës dhe krijon siklet edhe gjatë ditës. Jo rastësisht pjesa më e madhe e pacientëve i drejtohet mjekut dhe farmacistit duke kërkuar zgjidhje që të qetësojnë shpej
transparent

sht132017

Infeksionet e traktit urinar, FDA aprovon një bar të ri

Për trajtimin e infeksioneve të komplikuara të rrugëve urinare si p.sh. pielonefritin dhe patologjive të shpeshta të shkaktuara nga Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae ose Enterobacter cloacae me dëme të përhershme renale, FDA në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar së fundmi një përbërje që kombinon
transparent

tet252017

Antibiotikorezistenca, të dhëna alarmante. Ja dekalogu për përdorimin e duhur

Dhjetë veprime për përdorimin e duhur të antibiotikëve që mund të kontribuojnë në të ardhmen në frenimin e rezistencave bakteriale. Dekalogu është punuar nga Gisa (Grupi italian për stewardship-in antimikrobik). Një dokument i shkurtër që liston veprimet e nevojshme për të arritur në një përdorim të
transparent

qer112021

Covid-19. Përdorim i tepruar i antibiotikëve. Në më të shumtën e rasteve, janë të panevojshëm

Shumë antibiotikë të padobishëm për të trajtuar Covid, të cilat shpesh administrohen te pacientët edhe në mungesë të një infeksioni bakterial, përveç atij viral. Për këtë "nevojiten masa", siç është përshkrimi i këtyre barnave vetëm...
transparent

shk12023

Antibiotikët, EMA: përparime mbi mungesën e amoksicilinës. Masat lehtësuese

Rritja e numrit të infeksioneve, së bashku me problemet e tjera, ndër të cilat vonesat dhe vështirësitë e kapacitetit prodhues, kanë çuar në mungesë të antibiotikëve me bazë...
transparent

shk142023

Astragalusi. Terapi potenciale kundër sepsisit

Patogjeneza e sepsisit konsiston në një përgjigje të çrregulluar ndaj infeksionit në kuptimin jo vetëm të rritjes së inflamacionit, por edhe të imunosupresionit. Kjo përgjigje...
transparent

qer192023

Trajtimi i ulcerës gastrike. Zhabina, një opsion i mundshëm

Ulcera gastrike është një nga problemet kryesore të shëndetit publik që prek miliona njerëz në mbarë botën çdo vit, është prishja e ekuilibrit ndërmjet faktorëve agresivë dhe atyre...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC