fëmijë

tet62014

Studim danez: Rrezik diabeti tek fëmijët dhe adoleshentët që përdorin antipsikotikë

Një studim i publikuar në Journal of American Academy of Child and Adolescent Psychiatry ka arritur në përfundimin se fëmijët dhe adoleshentët të cilët janë diagnostikuar me një çrregullim psikiatrik kanë patur rritje të rrezikut të zhvillimit të diabetit në rastin e përdorimit të antipsikotikëve.
transparent

tet62014

Tepricë barnash të përshkruara nga pediatrit kur do të mjaftonin vetëm 20

Në 381 barna të përshkruara nga pediatrit, janë të mjaftueshme vetëm 20: këto janë rezultatet e kërkimit të kryer në Institutin Mario Negri në Milano dhe publikuar tashmë në Acta Pediatrica ku janë analizuar parashkrimet e 64 mjekëve pediatër nga Lombardia për një periudhë dy mujore.
transparent

tet112014

Rreziku i astmës reduktohet kur fëmija fle me një kafshë

Një studim i gjërë vëzhgimor konfirmon përfundimet e mëparshme: tek foshnjat të cilat në 3 muajt e parë të jetës flenë në kontakt me qimet e kafshëve, reduktohen me 79% shanset e zhvillimit të astmës në 6 vitet e para të jetës.
transparent

tet162014

Dhimbjet e daljes së dhëmbëve tek fëmijët nuk duhet të trajtohet me barna

Në një deklaratë të publikuar në faqen e internetit dedikuar konsumatorëve, Food and Drug Administration (FDA) ka ftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor të mos rekomandojnë produkte me anestezi lokale për lehtësimin e dhimbjeve nga dalja e dhëmbëve të parë sepse mund të dëmtojnë shëndetin e fëm
transparent

tet282014

Propozimi i ri për shmangien e dublikatëve në studimet klinike ndaj fëmijëve

Agjencia Evropiane e Medikamenteve (EMA) prezanton një ‘’plan unik zhvillimi’’ për t’u zbatuar në të gjithë Bashkimin Evropian, një zgjidhje harmonike kjo për të gjitha kompanitë farmaceutike që prodhojnë vaksina
transparent

dhj12014

Detergjentët në monodoza, një rrezik i madh për fëmijët

Paketimet me detergjentë pluhur ose të lëngshëm po dalin gradualisht jashtë qarkullimit në SHBA, sepse sot shumë kompani prodhuese kanë nxjerrë në treg bustina që përmbajnë doza teke për larjen e rrobave, shpesh edhe të përziera me zbardhues dhe aromatizues.
transparent

dhj102014

Helmimi nga dekorimet e Krishtlindjeve

Bimët nuk janë të gjitha të ngrënshme, shpesh përmbajnë substanca toksike. Po ashtu edhe ato që përdoren për qëllime dekorative për Krishtlindje nuk bëjnë përjashtim. Ato janë të rrezikshme veçanërisht për fëmijët
transparent

pri222015

Barnat e falsifikuara, ekspertët denoncojnë: Problem në nivel global

Mes barnave anti-malarikë, anti-tuberkuloz, antibiotikë dhe kundër leshmaniozës, një përqindje mes 9% dhe 41% rezulton e falsifikuar dhe me një cilësi që nuk i korrespondon standardeve.
transparent

dhj142016

Sindroma e foshnjës së tundur: faktorët e riskut dhe parandalimi

Trauma encefalike jo aksidentale e shkaktuar te bebet është në thelb të sindromës së fëmijës së tundur (Shaken baby syndrome) dhe konsiston në tentativën e të rriturit për të pushuar të qarat e forta dhe kapricioze me lëvizje të forta tundëse të fëmijës. Lodhja, vetmia, izolimi, impulsiviteti, frust
transparent

mar162017

Barna për përdorim pediatrik, mocion i Parlamentit Evropian në favor të testeve specifike

Parlamenti Evropian ka miratuar një rezolutë në mënyrë që industria farmaceutike të mos i shmanget më detyrimit për të testuar të gjitha barnat e reja si te të rriturit edhe te fëmijët. Ngritja e problemit të barnave për përdorim pediatrik konsiderohet një fakt pozitiv nga shumë vëzh
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC