ABORTI SPONTAN

gus302014

Aborti spontan evitohet me një stil të rregullt jetese

Të paktën një në katër aborte spontane që verifikohen në tremujorin e parë të shtatzanisë mund të parandalohen me ndërhyrje të thjeshta në stilin e jetës, kjo bazuar në rezultatet e një kërkimi danez.
transparent

gus52015

Antiepileptikët në shtatzëni: në doza të ulëta përfitimet tejkalojnë risqet

Meqë s’është vërejtur asnjë lidhje mes përdorimit të anti-epileptikëve në shtatzëni dhe aborteve spontane, shpjegimi i rritjes së lehtë të riskut për abort spontan mund të qëndrojë te faktorë të tjerë të ngatërruar. Në këtë përfundim ka arritur një studim i gjerë koort danez
transparent

dhj102015

Supostet vaginale me progesteron nuk e parandalojnë abortin spontan

Një studim i publikuar në “New England Journal of Medicine” sugjeron se shtimi i progesteronit në supostet vaginale nuk është efikas ashtu siç mendohej te gratë shtatzëna në fillim të shtatzënisë së tyre. Dihet se hormoni përgatit muret e mitrës për të pritur vezën e fertilizuar dhe qe sugjeruar se
transparent

kor282016

Itali, abuzimi me misoprostolin për qëllim aborti

Në strukturat spitalore në Itali po regjistrohet një rënie abortesh, por sipas një raporti kjo ka ardhur nga një përdorim i papërshtatshëm i misoprostolit, bar i indikuar për parandalimin e ulcerave gastrike. Nga ana tjetër Shoqata e gjinekologëve spitalorë pohon se nuk ka në masë të gjerë një përdo
transparent

shk92017

Risk më i ulët për abort spontan nëse keni të vjella dhe të përziera

Të përzierat e shoqëruara ose jo me të vjella, janë të zakonshme në shtatzëni dhe janë të pranishme 1/8 e grave. Por sipas një studimi të publikuar disa javë më parë në Jama Internal Medicine nga Enrique Schisterman prej institutit kombëtar të Child Health and Human Development në Bethesda në Meril
transparent

maj242017

Hipotiroidizmi dhe shtatzënia, BMJ: Risqet dhe përfitimet me trajtimin hormonal

Sipas një studimi retrospektiv të publikuar në British Medical Journal dhe të koordinuar nga Victor Montori nga departamenti i endokrinologjisë në "Mayo Clinic" në Rochester, Minesota, terapia e hipotiroidizmit subklinik në shtatzëni lidhet nga njëra anë me një risk më të ulët për abort dhe nga ana
transparent

kor92018

Çfarë lidhjeje ekziston mes barnave kundër dhimbjes dhe rrezikut për abort spontan?

FANS-at përdoren për të lehtësuar dhimbjen e për të reduktuar inflamacionin dhe kjo arrihet nëpërmjet përdorimit të prostaglandinës. Tani e dimë se duhet të jetë e pranishme një sasi e mjaftueshme prostaglandine për suksesin e...
transparent

maj172019

Benzodiazepinat në fazën e hershme të shtatzënisë, shtojnë rrezikun për abort

Sipas një studimi të publikuar në “Jama Psychiatry”, gratë që fillojnë trajtimin për ankthin me benzodiazepina gjatë fazës së hershme të shtatzënisë, kanë një rritje të konsiderueshme të rrezikut për abort, në krahasim me ato që nuk i marrin...
transparent

sht282023

Dieta e pasur me fruta dhe perime redukton rrezikun për abort

Ndjekja e një diete të pasur me fruta, perime, ushqime deti, produkte qumështi, vezë dhe drithëra zvogëlon rrezikun për abort te gratë shtatzëna. Sipas përfundimeve të një studimi...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC