OBSH

gus192014

Ebola Virus, Zmapp mjekimi eksperimental i miratuar nga OBSH

Ndërsa numri i të infektuarve nga Ebola Virus rritet çdo ditë e më shumë (mbi 1000 numri i të vdekurve dhe 1900 i të infektuarve në të gjithë Afrikën) OBSH ka aprovuar përdorimin e barit eksperimental të patestuar tek njerëzit, ZMapp.
transparent

sht32014

Rregullat strikte të OBSH rreth cigareve elektronike

Organizata Botërore e Shëndetësisë kërkon masa më të rrepta ndaj cigareve elektronike (E-Cig): ndalimi i shitjeve tek të miturit, ndalimi i reklamimit dhe përdorimit në zonat e mbyllura.
transparent

nën272014

Probiotikët parandalues të atopisë te foshnjat

Marrja e probiotikëve gjatë shtatzënisë dhe pas saj (në periudhën e ushqyerjes me gji), ndihmon në parandalimin krijimit të dermatitit atopik te foshnjat.
transparent

dhj122014

Beqaj: Kontrolli mjekësor, synojmë mbulim universal

Në kontekstin e fushatës sensibilizuese ‘Si je” për programin e kontrollit mjekësor bazë, është organizuar të premten në Tiranë seminari me të njëjtën tematikë, ku të pranishëm kanë qenë përfaqësues të Organizatës Botërore të Shëndetësisë
transparent

shk42015

Dita Botërore Kundër Kancerit 2015, fokusi mbetet parandalimi

Organizata Botërore e Shëndetësisë shënon 4 shkurtin si Ditën Kundër Kancerit. Çdo vit, më shumë se 12 milionë personave iu diagnostikohet një tumor dhe 8.2 milionë prej tyre vdesin nga kjo sëmundje. Nëse nuk merren nisma konkrete do të arrihet në 25 milionë raste të reja dhe në 17 milionë të vdekur
transparent

mar42015

Fruthi, epidemia në Evropë dhe apeli i OBSH-së për vaksinim

Zyra Rajonale për Evropën e Organizatës Botërore të Shëndetësisë i ka ftuar politikbërësit dhe profesionistët e shëndetit të intensifikojnë vaksinimin kundër fruthit në grupmosha të ndryshme që janë në rrezik.
transparent

mar162015

OBSH: Shqiptarët, jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme se britanikët e varfër

Organizata Botërore e Shëndetësisë në një analizë të fundit të saj konsideron si tregues domethënës për një jetë të shëndetshme, vendin dhe kushtet ku vjen në jetë një fëmijë. Në analizën në fjalë thuhet se një bebe e lindur sot në zonat më të varfra të Anglisë
transparent

qer242015

OBSH propozon një kod unik të nomenklaturës së barnave biologjike

Një kod identifikimi unik i quajtur Biological qualifier (Bq), i cili duhet aplikuar ndaj të gjitha barnave biologjike, duke përfshirë edhe barnat biosimilare. Kjo është nisma e propozuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë me qëllim krijimin e një nomenklature për këtë kategori barnash.
transparent

sht102015

OBSH: Kundër mosbesimit ndaj vaksinave nevojitet komunikim

Është emërtuar “vaccine hesitancy” (hezitimi ndaj vaksinave) fenomeni aq i përhapur e shqetësues, i cili ka nxitur Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH) që të ndërmarrë strategjitë për ta kundërshtuar.
transparent

tet72015

Komisioni Evropian, EMA dhe OBSH intensifikojnë bashkëpunimin për të përmirësuar kujdesin ndaj shëndetit publik global

Komisioni Evropian dhe Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) kanë bërë një marrëveshje në ditët e kaluara me Organizatën Botërore të Shëndetësisë që do të lejojë shkëmbimin e shpejtë të informacioneve jo publike mbi sigurinë, cilësinë dhe efikasitetin e barnave tashmë të autorizuara ose në fazë revizio
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC