KALCIUMI

kor152014

Mundësia e hiperkalçemisë dhe hiperkalçurisë nga suplementet e kalçiumit dhe vitaminës D

Tek disa gra në postmenopauzë plotësimi me kalçium dhe vitaminë D mund të shkaktojë hiperkalçemi dhe hiperkalçuri.
transparent

sht292014

Suplementët e kalçiumit në osteoporozë, diskutime mbi efektet kardiake

Përdorimi i suplementëve të kalçiumit për të parandaluar osteoporozën vazhdon të debatohet edhe për sa i përket efektivitetit dhe sigurisë.
transparent

shk132019

Nivelet e larta të vitaminës D në gjak, përmirësojnë performancën kardiorespiratore

Studimi ynë tregon se nivelet më të larta të vitaminës D janë të lidhura me një kapacitet më të mirë për t’u ushtruar nga pikëpamja kardiorespiratore. Ky fakt u shtohet atyre që dimë tashmë nga kërkimet e mëparshme, mbi efektet...
transparent

pri162019

Të njëjtat substanca mund të kenë efekte të ndryshme, nëse merren nëpërmjet ushqimit apo integratorëve

Marrja në mënyrën e duhur e disa ushqyesve është e lidhur me një reduktim të vdekshmërisë për të gjitha shkaqet, por vetëm kur burimi i këtyre ushqyesve është ushqimi, sipas...
transparent

mar42021

Dieta e duhur parandalon formimin e gurëve në veshka

Dy punime, të botuara në “Nutrients e Archivos espanoles de Urologia”, të cilat kanë bërë shqyrtim të literaturës ekzistuese, tregojnë se dieta ideale për luftimin e gurëve në veshka përfshin shumë ujë, proteina bimore e...
transparent

jan242022

Kanceri. Suplementet nuk shfaqin përfitim dhe në disa raste, janë të dëmshme

Operatorët shëndetësorë duhet të ofrojnë këshilla të qarta dhe të thelluara për përdorimin e suplementeve dietike nga pacientët me kancer ose që i kanë mbijetuar sëmundjes, sipas një studimi të botuar në Cancer. Shumë njerëz...
transparent

qer282022

Kanceri i prostatës dhe konsumi i tepërt i qumështit. Ja, cila është lidhja

Sipas një studimi të ri, meshkujt që konsumojnë sasi të mëdha të bulmetit, veçanërisht qumështit, rrezikohen më shumë nga kanceri i prostatës sesa ata që konsumojnë më...
transparent

gus232022

Shëndeti i kockave. Këshillat e farmacistit për të parandaluar osteoporozën

Mes suplementeve të kalciumit dhe vitaminës D dhe këshillave për lënien e duhanit, farmacisti mund t'i udhëzojë pacientët si të ruajnë një shëndet më të mirë të kockave...
transparent

jan92023

Mungesa e vitaminës D. Suplementimi te fëmijët nuk e pengon rritjen

Administrimi javor i vitaminës D rrit përqendrimin e 25-hidroksivitaminës D, ose 25(OH)D, pa ndikuar në përbërjen trupore, rritjen ose zhvillimin pasues të pubertetit te...
transparent

shk152023

Efektiviteti i vitaminës D ndryshon në varësi të indeksit të masës trupore

Sipas një studimi të botuar në “JAMA Network Open”, indeksi i masës trupore (IMT) mund të shoqërohet me një përgjigje të modifikuar ndaj plotësimit me vitaminë D...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC