STRESI

kor52014

Stresi vazhdon të përkeqësoj kujtesën

Ju ndodh të gjithëve të harroni gjëra kur jeni nën stres, p.sh kur jeni vonë për një takim dhe nuk mbani mend se ku janë çelësat e makinës, ose kur harroni çështjet kryesore të një fjalimi disa sekonda përpara një prezantimi. Kjo ndodh për shkak të stresit që bën fragmentare kapacitetin e kujtesës.
transparent

gus272014

Stresi kronik, shëndeti dhe bimët adaptogjenike

Stresi kronik është një problem që prek gjithnjë e më shumë botën perëndimore, fëmijët dhe të rinjtë e moshës shkollore.
transparent

dhj182014

Frutat dhe perimet mbajnë larg iktusin cerebral

Mjekë dhe studiues nga spitali ‘’Qingdao’’ Kinë, kanë drejtuar një meta-analizë me 20 studime që lidhin zakonet e të ushqyerit me iktusin cerebral, duke arritur në përfundimin se konsumimi i frutave dhe perimeve është në përpjesëtim të zhdrejtë me isheminë cerebro-vaskulare
transparent

shk212015

Paratë janë burimi i parë i stresit

Niveli i përgjithshëm i stresit është në rritje në Shtetet e Bashkuara dhe është i pranishëm sidomos kur bëhet fjalë për para. Ekspertët e Shoqatës amerikane të Psikologjisë  (American psychological association – APA) kanë publikuar prej pak kohësh rezultatet e një sondazhi i zhvilluar në mbi 3.
transparent

sht22016

Gra, kujdes me shikimin!

Pak tualet nuk mjafton, për të qenë vërtet të bukur, sytë duhet edhe të funksionojnë mirë dhe gratë duhet të jenë veçanërisht të kujdesshme meqë janë më në risk krahasuar me burrat për të zhvilluar probleme të shikimit. Dhe është pikërisht për këtë arsye që nga një grup ekspertësh vijnë këshilla spe
transparent

gus162017

Pakësohen spermatozoidet, fertiliteti i meshkujve perëndimorë në risk

Një analizë sistematike e llogaritjes së spermatozoideve, e publikuar në Human Reproduction Update, ka prezantuar një ulje të ndjeshme të përqendrimit të spermës dhe numrit total të spermatozoideve te meshkujt e vendeve perëndimore...
transparent

shk262021

Covid-19: Thuajse një në 3 pacientë ka çrregullim të stresit post-traumatik pas sëmundjes

Sipas një letre kërkimore të botuar në “Jama Psychiatry”, te pacientët që kanë paraqitur një infeksion akut Covid-19, prevalenca e çrregullimit të stresit post-traumatik (PTSD) është 30.2%, në përputhje me rezultatet...
transparent

kor192021

Lodhja e lidhur me stresin. Rhodiola rosea, një trajtim i vlefshëm. Këshilla e farmacistit

Jo rrallëherë ndodh që dikush të futet në farmaci dhe të kërkojë medikament për lodhjen e shkaktuar nga stresi, veçanërisht në këtë periudhë të zgjatur të krizës pandemike Covid-19. Nëse stresi zgjat prej një kohe të shkurtër...
transparent

maj112022

Covid-19. Gjenetika u dha mundësi disa njerëzve ta jetonin më mirë periudhën pandemike

Disa individë e kanë përballuar stresin e pandemisë më mirë se të tjerët dhe kjo ka ndodhur të paktën pjesërisht për shkak të gjenomës së tyre, sipas një studimi të publikuar në PLoS Genetics. “Të gjithë janë prekur nga pandemia...
transparent

tet42022

Integratorët dhe efekti antimoshë i taurinës. Redukton stresin oksidativ

Plakja është një proces fiziologjik i pakthyeshëm i shoqëruar me ndryshime funksionale dhe strukturore në nivelin e qelizave, indeve dhe organeve. Supozohet se çrregullimet...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC