KARCINOMA PULMONARE

qer172014

Karcinoma pulmonare

Karcinoma pulmonare është neoplazia me normën më të lartë të incidencës dhe vdekshmërisë në botë (1,35 milionë raste të reja në vit dhe 1,18 milionë vdekje), me frekuencë më të lartë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Europë.
transparent

dhj52014

Udhëzime dhe barna të reja nga EMA dhe FDA

Në Komunitetin Evropian hidhet sërish në treg bari Nintedanib (Vargatef Boehringer Ingelheim) si trajtim i linjës së dytë te pacientët me adenokarcinomë pulmonare, në të cilët sëmundja ka përparuar pas një regjimi kimioterapik të linjës së parë
transparent

kor42018

Karcinoma pulmonare jo me qeliza të vogla. Durvalumabi përmirëson mbijetesën

Durvalumabi përmirëson dukshëm mbijetesën e përgjithshme te pacientët me karcinomë pulmonare jo me qeliza të vogla (Nsclc) lokalisht e avancuar, në fazën e tretë, e paoperueshme dhe që nuk përparon pas trajtimit me...
transparent

kor172018

Karcinoma pulmonare. Europa aprovon osimertinibin

Komisioni Europian ka aprovuar osimertinibin si monoterapi të vijës së parë, për trajtimin e pacientëve të rritur, të prekur nga karcinoma pulmonare lokalisht e avancuar apo metastatike me mutacione të...
transparent

nën82018

Hipertensioni. Frenuesit e ACE-s shtojnë rreziqet për kancer të mushkërive

Një studim vëzhgues, i botuar në “British Medical Journal” sugjeron se frenuesit e enzimës konvertuese të angiotensinës (inhibitorët e ACE) lidhen me një rrezik në rritje për kancer të mushkërive, krahasuar me bllokuesit e receptorit të...
transparent

pri262019

5500 raste të reja me kancer në vit. ISHP: Më të përhapurit, kanceri i mushkërive dhe ai i gjirit

Shifrat e sëmundjeve tumorale te pacientët po rriten çdo ditë. Gjatë vitit të kaluar, janë identifikuar 5500 raste të reja, por specialistët thonë se pozitiv është fakti që po kapen në...
transparent

qer212021

Pralsetinibi, i sigurt dhe efektiv në tumoret pulmonare dhe të tiroides me ndryshime të gjenit RET

Rezultatet e studimit klinik të fazës I/II ARROW, nënshkruar nga studiuesit në Qendrën e Kancerit të Universitetit të Teksasit tregojnë se një dozë ditore e pralsetinibit, një frenues tepër selektiv i RET-it...
transparent

pri212022

Kanceri i mushkërive dhe lupusi eritematoz sistemik. Risitë e rëndësishme farmakologjike të miratuara në Evropë

Komisioni Evropian ka miratuar një monoterapi orale një herë në ditë për trajtimin e pacientëve të rritur me karcinomë pulmonare jo me qeliza të vogla (NSCLC) të përparuar, me ndryshime gjenetike që shkaktojnë kapërcimin e...
transparent

qer92023

Kanceri i mushkërive. Një trajtim i ri ul rrezikun e vdekjes me 50%

Karcinoma pulmonare jo me qeliza të vogla (NSCLC) përbën një sfidë të rëndësishme në praktikën klinike, por një opsion i ri trajtimi mund të ndezë një dritë jeshile për...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC