ANTIBIOTIK

maj262014

Raporti OBSH: rezistenca ndaj antibiotikëve është një kërcënim real

Një preokupim jo i së ardhmes por aktual, sot prezent në cdo vënd të botës është rezistenca ndaj antibiotikëve, sipas raportit të ri të Organizatës Botërore të Shëndetit në Itali (OBSH).
transparent

qer62014

Bakteret rezistentë ndaj antibiotikëve gjënden dhe në shtëpitë tona

Bakteret rezistentë ndaj antibiotikëve vazhdojnë të përhapen dhe nuk gjënden vetëm nëpër spitale. Këtë e demonstron një studim i publikuar në Pnas sipas të cilit stafilokoku aureus-meticilinos-rezistent, fillimisht prezent vetëm në spitale, po popullon gjithmonë e më shumë vëndet e banimit.
transparent

qer92014

Barna të reja: një antidiabetik në BE, një antibiotik në SHBA

Komisioni Europian ka dhënë autorizimin për tregëtimin e Empagliflozinës (Jardiance di Boehringer Ingelheim dhe Eli Lilly) për trajtimin e diabetit të tipit 2.
transparent

qer192014

Një Task Forcë kundër multi-rezistentës

Kërkuar nga shumë palë si një emergjencë planetare, fenomeni i multi-rezistencës ndaj antibiotikëve bindi kryeministrin e Bashkimit Europian dhe presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës të krijonin në vitin 2009 një Task Forcë Transatlantike (TATFAR).
transparent

gus42014

OSMED, në shumë raste antibiotikët përdoren në mënyrë të papërshtatshme

Treguesit evidentojnë se përdorimi i papërshtatshëm i antibiotikëve me spektër të gjerë veprimi ndodh në mbi 20% të rasteve klinike, kryesisht në laringotrakeit (49,3%) dhe cistitin e pakomplikuar (36,3%).
transparent

pri42015

Antibiotikët kundër akneve, në pikëpyetje efektiviteti i tyre

Shqetësimet e ngritura në kongresin e fundit të Shoqatës Britanike të Dermatologëve lidhur me efektivitetin e antibiotikëve kundër akneve dhe rezistencën e baktereve ndaj tyre, kundërshtohen nga dermatologët italianë.
transparent

gus72014

Oritavancina: një dozë e vetme lufton infeksionet e lëkurës

Sipas një studimi të Duke University në luftën kundër infeksioneve të mëdha të lëkurës, përfshirë edhe ato (MRSA), staphylococcu aureus meticilinë-rezistent, një atibiotik i ri endovenoz monodozë po aq efikas sa dhe infuzionet e kryera dy herë në ditë për më shumë se një javë të vankomicinës.
transparent

sht52014

Pediatre ORL Juzela Shehu: Përdorimi pa kriter i barnave, abuzimi me antibiotikët

Shqiptarët konsumojnë më shumë barna se çdo vend i Europës, madje mund të quhemi shoqëri e hipermedikalizuar apo e dendur me barna të panevojshme.
transparent

sht152014

Përdorimi i klaritromicinës lidhet me efekte të padëshirueshme kardiovaskulare

Futja e klaritromicinës, një nga antimikrobikët më të përdorur dhe të përshkruar edhe në moshën pediatrike për pacientët alergjikë ndaj penicilinës, mund të shoqërohet me një shtim të vdekjeve për shkaqe kardiake.
transparent

nën132014

Teste për të reduktuar abuzimin me antibiotikët

Përdorimi pa masë i antibiotikëve mund të reduktohet falë disa testeve të zbatuara drejtpërdrejt në studiot mjekësore, të cilat mund japin shpejt një përgjigje mbi praninë ose mungesën e infeksioneve bakteriale
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC