Farmaci

qer92014

Barna të reja: një antidiabetik në BE, një antibiotik në SHBA

Komisioni Europian ka dhënë autorizimin për tregëtimin e Empagliflozinës (Jardiance di Boehringer Ingelheim dhe Eli Lilly) për trajtimin e diabetit të tipit 2. Bari mund të përdoret një herë në ditë, në qoftë se dieta dhe ushtrimet fizike nuk mbajnë nivelin glicemik, si monoterapi në rastin e intolerancës ndaj metforminës ose në kombinim me medikamentë të tjerë hipoglycemikë. Empaglifozin është një inhibitor i Co-transportuesit të sodium-glukozës të tipit 2 (SGLT2), një proteinë që ndikon në riperthithjen renale të glukozës, në kompresa për konsum oral. Në Shtetet e Bashkuara FDA ka lejuar një zgjatje të indikacioneve të përdorimit të Panitumumab (Vectibix i Amgen), të cilat tani mund të përfshihen në terapinë e linjës së parë të kancerit kolonrektal metastazik në pacientët me mutacione në gjenin Kras. Bari është një antitrup i drejtuar drejt EGFR njerëzor dhe duhet të përdoret në kombinim me kimioterapinë FOLFOX, me bazë oksaliplatinë. AIC i ri përdoret në vënd të antibiotikut dalbavancinë (me kohëzgjatje) për infeksionet barna-rezistente të lëkurës. Mjekimi në formë injektimi intravenoz një herë në javë, këshillohet tek të rriturit për trajtimin e infeksiove bakteriale akute të lëkurës dhe strukturave të saj (ABSSSI) të shkaktuar nga bakteret Gram pozitive të ndjeshme, duke përfshirë Staphylococcus aureus meticillino-rezistent. Miratimi nga SHBA dhe për përdorimin e beklometazonit dipropionat HFA (QVAR i TEVA) me një pajisje të bashkangjitur që lejon shfaqjen e numrit të dozave të mbetura në aparat. Kortikosteroidi këshillohet duke nisur nga 5 vjeç, për trajtimin afatgjatë të astmës.

Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC