ANTIDIABETIK

qer92014

Barna të reja: një antidiabetik në BE, një antibiotik në SHBA

Komisioni Europian ka dhënë autorizimin për tregëtimin e Empagliflozinës (Jardiance di Boehringer Ingelheim dhe Eli Lilly) për trajtimin e diabetit të tipit 2.
transparent

kor182014

Diabeti, FDA miraton inhalatorin për insulinën

Food and Drug Administration ka miratuar një trajtim të ri për menaxhimin e insulinës nëpërmjet një inhalatori.
transparent

gus112016

Sulfoniluretë dhe rritja e riskut për hipoglicemi te diabetikët me nefropati kronike

Te pacientët diabetikë me sëmundje renale kronike në fazë të avancuar, risku për hipoglicemi është shumë më i madh me sulfoniluretë krahasuar me metforminën
transparent

pri212017

Diabeti, BMJ: Bashkëpunimi i farmacistëve me mjekët e përgjithshëm përmirëson kurën

“Programet e trajtimit që parashikojnë bashkëpunimin e farmacistit me mjekun i cili ka në trajtim pacientin, përmirësojnë kontrollin e diabetit”, shprehet Tim Langran nga King Edward VII Hospital në Britaninë e Madhe dhe autori kryesor i një studimi të publikuar në BMJ Open. Diabeti tip 2 është një
transparent

qer132017

Barnat për diabetin tip 2, në udhëzuesit e rinj NICE inhibitorët e Sglt2 marrin vëmendje më të madhe

National Institute of Health and Care Excellence (NICE) në Britaninë e Madhe ka rishikuar udhëzuesit e vitit 2015 për diabetin tip 2, duke theksuar mundësinë e përdorimit të inhibitorëve të ko-transportuesit sodium-glukozë tip 2 (Sglt2), e po ashtu duke shtuar një paralajmërim mbi ketoacidozën diabe
transparent

kor72017

Ndërhyrja e farmacistëve optimizon ndjekjen e terapisë. Një nismë nga Msd dhe Celesio Uk

Një program në mbështetje të pacientëve dëshmon se një ndërhyrje e organizuar e farmacistëve mund të përmirësojë ndjeshëm ndjekjen e terapisë te personat me diabet. Konfirmimi i radhës për rolin esencial të farmacistëve dhe mundësisë për fuqizimin e mëtejshëm të tij, vjen nga Britania e Madhe.
transparent

jan112018

A ka lidhje vdekshmëria kardiovaskulare me antidiabetikët oralë?

“Diabeti është një çështje globale e shëndetit publik, me një shtim të shpejtë të rasteve, që pritet të shkojnë nga 382, në 592 milionë vetë brenda vitit 2035», shkruajnë autorët e një studimi, duke rikujtuar se terapia farmakologjike...
transparent

tet242018

DM2. Përmirësime të dukshme nga një kombinim që i shtohet metforminës

Në kongresin e Shoqatës Amerikane të Diabetit, janë paraqitur rezultatet e studimit klinik të fazës III, DURATION-8. “Ky studim, thotë Barbara Pirali, koordinuar nga Agostino Paoletti, ka vlerësuar efektet afatgjata të...
transparent

jan252019

EMA dhe AIFA: sinjalizime mbi inhibitorët e Sglt2. Dyshohet se shkaktojnë gangrenë të Fournierit

Janë sinjalizuar raste të fascitit nekrotizues të perineumit (gangrena e Fournierit) në lidhje me të gjithë klasën e barnave inhibitorë Sglt2, që indikohen për trajtimin e diabetit të tipit 2. Këtë e bën të ditur një shënim nga...
transparent

pri302019

Papastërtitë tek antidiabetikët. EMA kërkon kontrolle mbi prodhimin e pioglitazones

Zbulimi i niveleve të ulëta të nitrosodimetilaminës (NDMA), brenda kufijve të përcaktuar dhe jo të rrezikshëm për pacientët, në disa lote të barit antidiabetik pioglitazone...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC