Shëndetësi

sht42014

Farmacistët francezë, më të "varfërit" në mesin e profesioneve të rregulluara

Shkon rreth 7.671 € të ardhurat mujore të një farmacisti në zonën përgjatë Alpeve, sipas renditjes së publikuar nga Le Monde dhe hartuar nga Inspektoriati i Përgjithshëm i Financave rreth atyre që quhen profesione të rregulluara, të cilat për ti ushtruar është i nevojshëm regjistrimi në urdhrin përkatës. Shifra megjithëse e konsiderueshme rezulton më e ulët se ajo e kancelarit (29.177 €), përmbaruesit (25.723 €) avokatit (25 719 €) dhe noterit (13.284 €). "Të paktën një herë jemi dakord me shifrat, në lidhje me të ardhurat mesatare të një farmacie në komunitet" tha Philippe Gaertner, president i Federatës së Sindikatave Farmaceutike në Francë (FSPF), "në përgjithësi është paga bruto dhe nuk korespondon me atë neto për punonjësit". Vini re se ndër profesionet e shëndetësisë, biologët farmacistë të cilët drejtojnë një laborator analizash kanë një pagë të vlerësuar për rreth 10.591 €, ndërsa specialistë mjekësor vijnë menjëherë pas farmacistëve, me 7.186 €, ndërsa 5,666 € janë të ardhurat e vlerësuara për mjekët e përgjithshëm.

Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC