MJEKËT

qer92014

Përshkrimi i recetave në formë elektronike, në SHBA tejkalon recetat me dorë

Në 2013 ajo çka parashikohej u bë realitet: për herë të parë në Shtetet e Bashkuara përshkrimet elektronike dominuan ato të shkruara me dorë.
transparent

kor32014

Konsultimi i kartelave klinike në farmaci: në Angli është e mundur

Farmacitë e komunitetit anglez do të kenë hyrje në kartelat e mjekëve të familjes nëpërmjet një platforme IT të zhvilluar nga Rx Systems, një ndër furnizuesit kryesor të software për farmacitë.
transparent

gus302014

MNLF: zero tolerancë për dhënien e barnave pa recetë

Fenomeni i dhënies së barnave pa recetën ka marrë përmasa alarmante në Itali dhe Movimento Nazionale Liberi Farmacisti (MNLF) nisi një fushatë parandaluese përpara se ky zakon të rrezikojë shëndetin e qytetarëve.
transparent

sht42014

Farmacistët francezë, më të "varfërit" në mesin e profesioneve të rregulluara

Shkon rreth 7.671 € të ardhurat mujore të një farmacisti në zonën përgjatë Alpeve, sipas renditjes së publikuar nga Le Monde ...
transparent

sht102014

Përmbushja e terapisë: shumë gabime në marrjen e barnave pas daljes nga spitali

Vetëm 40% e pacientëve të shtruar në spital për insufiçencë kardiake diastolike (DHF) ose sindromë koronare akute (ACS), pas daljes nga spitali janë në gjëndje të njohin siç duhet barnat e përshkruara dhe të marrin dozën e duhur me frekuencën e duhur.
transparent

tet132014

Shtimi jonormal i efekteve anësore nga barnat xhenerike. AIFA: raportoni me përgjegjësi

AIFA ka mbledhur të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor në një "sinjalizim përgjegjës, fokusuar jo vetëm tek disa lloje të veçanta barnash" nga momenti që në simestrin e parë të vitit 2014, Sistemi Kombëtar i Farmakovigjilencës ka regjistruar një "rritje disproporcionale" në numrin e sinjalizim
transparent

shk32015

Pezullohet mjekja për mitmarrje, Rama: Denonconi korrupsionin në portalin kombëtar online

Duke marrë shkas nga publikimi i një videoje një ditë më parë, ku një mjeke pediatre shihet duke marrë rryshfet nga një pacient gjatë shërbimit në Qendrën Spitalore Universitare Tiranë, Ministria e Shëndetësisë e ka pezulluar punonjësen deri në zbardhjen e plotë të ngjarjes.
transparent

mar102015

Barnat për auto-mjekim, prindërit konfuzë dhe përsëritës të gabimeve

60% e prindërve që përdorin barnat vetë-mjekuese për fëmijët e tyre, i ngatërrojnë ato me suplementet, vetëm 31% e konsiderojnë fletën ilustruese si një burim informacioni. Nëse kanë nevojë për qartësime i drejtohen pediatrit (77%), internetit (15%) dhe farmacistit (11%).
transparent

mar122015

Lista e përditësuar më 10 mars e profesionistëve që kanë shlyer kreditet

Qendra Kombëtare e Edukimit në Vazhdim ka publikuar në faqen e saj zyrtare listën e përditësuar deri më datë 10 mars 2015 me emrat e profesionistëve të cilët i kanë përmbushur detyrimet e Programit të Ricertifikimit 2010-2014
transparent

tet162015

MSH publikon listën me emrat e farmacistëve që do t’i nënshtrohen provimit të certifikimit. 30 tetori afati i fundit i regjistrimit

Në një njoftim në faqen e saj zyrtare Ministria e Shëndetësisë ka publikuar listat me emrat e profesionistëve të shëndetësisë të cilët do t’i nënshtrohen provimit të certifikimit.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC