farmacistët

qer92014

Përshkrimi i recetave në formë elektronike, në SHBA tejkalon recetat me dorë

Në 2013 ajo çka parashikohej u bë realitet: për herë të parë në Shtetet e Bashkuara përshkrimet elektronike dominuan ato të shkruara me dorë.
transparent

qer162014

Dhimbjet kronike të nënvlerësuara, farmacisti përgjegjës për neglizhencën

Ekziston një numër pacientësh që vuajnë nga dhimbjet kronike të cilët në vënd të drejtohen tek mjeku mbështeten në këshillën e farmacistit që merr përgjegjësinë për të vëzhguar dhe drejtuar ata drejt një terapie të përshtatshme.
transparent

kor32014

Konsultimi i kartelave klinike në farmaci: në Angli është e mundur

Farmacitë e komunitetit anglez do të kenë hyrje në kartelat e mjekëve të familjes nëpërmjet një platforme IT të zhvilluar nga Rx Systems, një ndër furnizuesit kryesor të software për farmacitë.
transparent

gus192014

Gabime në mjekimet e fëmijëve, ekspertët: roli i rëndësishëm i farmacistit

Ka ende shumë punë për të bërë në reduktimin e marzhit të gabimit në administrimin e barnave tek fëmijët që verifikohet mes 5% dhe 27% dhe që është përgjegjës për rreth 7.000 vdekje në vit vetëm në SHBA dhe ku farmacistët mund të japin një kontribut të rëndësishëm.
transparent

gus122014

Reduktohet ndjeshëm numri i pranimeve në UMT, Farmacia vetëm 90 studentë

Pak ditë më parë, Ministria e Arsimit dhe Sporteve deklaroi kuotat e pranimeve në universitetet shtetërore të Shqipërisë.
transparent

gus282014

CDC: ndërhyrje urgjente e farmacistëve kundër pirjes së duhanit

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kanë nisur një apel online për farmacistët sepse ata luajnë një rol aktiv në drejtimin e përpjekjeve të qeverisë për të nxitur ndërprerjen e duhanit.
transparent

gus292014

Walgreens trajnon farmacistët për të promovuar zgjedhje të shëndetshme të stilit të jetesës

Zinxhiri i farmacive USA Walgreens planifikon të përzgjedhë disa nga farmacistët e saj për tu ofruar një kurs "trajnimi" drejt ndryshimit, për të qënë më efektivë në promovimin e jetës së shëndetshme, sipas metodës së psikologut B.J Fogg.
transparent

gus302014

MNLF: zero tolerancë për dhënien e barnave pa recetë

Fenomeni i dhënies së barnave pa recetën ka marrë përmasa alarmante në Itali dhe Movimento Nazionale Liberi Farmacisti (MNLF) nisi një fushatë parandaluese përpara se ky zakon të rrezikojë shëndetin e qytetarëve.
transparent

sht12014

Britania e Madhe: ja përfitimet e shërbimeve farmaceutike 24-orëshe në spitale

Royal Pharmaceutical Society (RPS) ka publikuar një raport për të ilustruar avantazhet e një shërbimi farmaceutik spitalor 7 ditë të javës: do të përfitojnë pacientët dhe mbi të gjitha do të rritet besimi global tek farmacia.
transparent

sht22014

Farmaci Esi 24-orëshe në Tiranë: mungesa e trajtimit të menjëhershëm përkeqëson gjëndjen e pacientit

Farmacist33 mendoi të vizitonte një nga farmacitë e natës në Tiranë për të kuptuar më mirë rëndësinë e këtij lloj shërbimi.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC