rënie në peshë

maj162023

Ëmbëlsuesit. OBSH: Nuk rekomandohen për rënien në peshë. Udhëzimet e reja

Më mirë të përdorni produkte pa sheqer ose produkte me sheqer natyral (fruta) në vend të ëmbëlsuesve pa sheqer (NSS) për të rënë në peshë. Përdorimi i zgjatur i NSS-ve...
transparent

maj252023

Cilësia e ushqimit ul vdekshmërinë në moshë të mesme dhe te të moshuarit

Rezultatet e një studimi të botuar në “Journal of Internal Medicine” dhe të koordinuar nga Tao Huang nga Shkolla e Shëndetit Publik në Universitetin e Pekinit, nënvizojnë...
transparent

qer302023

Obeziteti. Agjërimi me ndërprerje, po aq efektiv sa dieta hipokalorike

Agjërimi me ndërprerje është po aq efektiv sa ndjekja e një diete tradicionale hipokalorike te pacientët obezë. Në të dyja rastet, vullnetarët pjesëmarrës në studim arritën të...
transparent

kor242023

Medikamenti kundër obezitetit që ndihmon për të rënë në peshë

“Asnjë medikament kundër obezitetit nuk ka dhënë të tilla rezultate më parë në një studim me ndjekje për më pak se 1 vit”, tregon autorja kryesore e studimit Ania Jastreboff nga...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC