sëmundje kronike

tet212022

Njerëzit që flenë më pak se pesë orë në natë janë më të rrezikuar për sëmundje kronike

Te njerëzit e moshës 50-70 vjeç, fjetja më pak se 5 orë në natë rrit rrezikun për zhvillimin e të paktën dy sëmundjeve kronike, sipas një studimi të botuar në PLOS Medicine...
transparent

jan132023

Hidratimi i mirë. Ndikimi që ka në plakjen më të ngadaltë dhe të shëndetshme

Dehidrimi te të rriturit mbart një rrezik 64% më të lartë për sëmundje kronike. Të qenit i mirë hidratuar ngadalëson plakjen dhe parandalon ose vonon sëmundjet kronike...
transparent

jan252023

Vdekja e parakohshme dhe ushqyerja. Raporti i rrezikut mes tyre

Rreziku për vdekje të parakohshme mund të reduktohet edhe duke ndjekur një dietë të shëndetshme, sipas një studimi të publikuar në “JAMA Internal Medicine”, dhe të...
transparent

qer72023

Konsumimi i ushqimeve dhe pijeve që përmbajnë flavonoide redukton vdekshmërinë

Sipas një studimi të botuar në “BMC Medicine”, rritja e konsumit të disa ushqimeve dhe pijeve të pasura me flavonoide, në mënyrë të veçantë e çajit, boronicave dhe...
transparent

qer82023

Trajtimi i sëmundjeve kronike nuk ndikohet nga sëmundjet bashkëshoqëruese

Sipas një studimi të publikuar në "PLOS Medicine", efikasiteti i trajtimit për një gamë të gjerë sëmundjesh kronike nuk ndryshon në rastet kur pacienti ka sëmundje të...
transparent

gus222023

Integrimi i vitaminës D redukton komplikacionet kardiovaskulare

Vitamina D ka efekte biologjike që sugjerojnë se kjo substancë mund të ndikojë te sëmundjet kardiovaskulare. Receptori i vitaminës D, në fakt, shprehet në qeliza në të...
transparent

sht82023

Kanabisi medicinal përmirëson cilësinë e jetës te pacientët me sëmundje kronike

Pacientët australianë me probleme shëndetësore kronike, të cilëve i është përshkruar kanabis medicinal, kanë treguar përmirësime të rëndësishme lidhur me cilësinë e...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC