sëmundje kardiometabolike

sht302022

Sëmundjet kardiometabolike. Një medikament kundër psoriazës mund të sjellë përfitime

Apremilasti, një medikament i përdorur kundër psoriazës, mund të ndihmojë në reduktimin e yndyrës në trup dhe të ofrojë përfitime të përgjithshme te pacientët me sëmundje...
transparent

shk272023

Vetitë antioksiduese dhe hipokolesterolemike të xhinxherit

Dislipidemitë janë ndër sëmundjet kronike më të zakonshme. Ato karakterizohen nga nivelet jo normale të kolesterolit në serum, triglicerideve ose të të dyjave së bashku, duke...
transparent

maj162023

Ëmbëlsuesit. OBSH: Nuk rekomandohen për rënien në peshë. Udhëzimet e reja

Më mirë të përdorni produkte pa sheqer ose produkte me sheqer natyral (fruta) në vend të ëmbëlsuesve pa sheqer (NSS) për të rënë në peshë. Përdorimi i zgjatur i NSS-ve...
transparent

kor142023

Vitamina D dhe infarkti. Zbulohen efektet mbrojtëse

Marrja e vitaminës D mund të reduktojë rrezikun për ngjarje serioze kardiovaskulare, si infarkti, te njerëzit mbi 60 vjeç, sipas një studimi klinik të botuar në "British Medical...
transparent

kor182023

Acidi bempedoik redukton ngjarjet kardiovaskulare te pacientët intolerantë ndaj statinave

Acidi bempedoik mund të reduktojë rrezikun për ngjarje serioze kardiovaskulare me 13% te pacientët me hiperkolesterolemi. Në këtë përfundim ka arritur një...
transparent

sht132023

Diabetikët. Ndikimi i disa ushqimeve edhe në dietë të shëndetshme

Sipas rezultateve të një studimi të botuar në “American Journal of Clinical Nutrition”, konsumimi i ushqimeve shumë të përpunuara lidhet me një shkallë më të lartë të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC