shëndet kardiovaskular

gus222022

Gjumi. Një komponent që duhet vlerësuar për të mbajtur nën kontroll shëndetin kardiovaskular

Në përditësimin më të fundit të dokumentit “Construct on Cardiovascular Health”, të Shoqatës Amerikane të Zemrës, fillimisht u përcaktuan shtatë elementë të dobishëm...
transparent

gus252022

Aktiviteti fizik mbi nivelet e rekomanduara ul rrezikun e vdekshmërisë

Sipas një studimi të publikuar në Circulation, të rriturit që bëjnë 2-4 herë në javë sasinë e rekomanduar të aktivitetit fizik të moderuar ose të fuqishëm kanë një rrezik të...
transparent

tet102022

Konsumimi i ushqimeve me omega-3 në moshë të mesme përmirëson aftësinë konjtive

Sipas një studimi të botuar në Neurology, njerëzit që konsumojnë më shumë ushqime me acide yndyrore omega-3 në moshën e mesme mund të kenë aftësi më të mira të të...
transparent

nën282022

Sëmundjet kardiovaskulare. Aktiviteti fizik intensiv ul rrezikun

Vëllimi i aktivitetit fizik përkufizohet si intensiteti i aktivitetit i shumëzuar me kohën, por deri vonë ka qenë e paqartë nëse vëllimi i përgjithshëm i aktivitetit fizik është...
transparent

sht62023

Aktiviteti fizik i zhvilluar në fundjavë redukton rrezikun kardiovaskular

Kush nuk gjen kohë për t'u ushtruar gjatë javës, mund ta përqendrojë kryerjen e aktivitetit fizik në fundjavë, sipas përfundimeve të një studimi të botuar në "JAMA" dhe të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC