ushqime shumë të përpunuara

gus32022

Ushqimet shumë të përpunuara lidhen me një rrezik në rritje të zhvillimit të demencës

Njerëzit që ndjekin një dietë të përbërë nga përqindje të larta ushqimesh shumë të përpunuara mund të jenë më të rrezikuar për të zhvilluar demencë, krahasuar me ata...
transparent

sht62022

Kanceri kolorektal. Konsumi i tepërt i ushqimeve shumë të përpunuara rrit rrezikun te burrat

Sipas një studimi të publikuar në British Medical Journal, burrat që konsumojnë ushqime shumë të përpunuara kanë një rrezik 29% më të lartë për të zhvilluar kancer...
transparent

jan122023

Ushqimet shumë të përpunuara shkaktojnë varësi të ngjashme me atë ndaj duhanit

“Varësia ndaj ushqimit, veçanërisht varësia ndaj ushqimit shumë të përpunuar, është diskutuar në mijëra botime. Edhe pse 20% e të rriturve i plotësojnë kriteret për këtë gjendje...
transparent

pri132023

Konsumimi i ushqimeve shumë të përpunuara dhe lidhja shkak-pasojë me kancerin

Sipas një artikulli të nënshkruar nga studiuesit e Imperial College në Londër dhe të botuar në “eClinicalMedcine”, konsumimi me tepri i ushqimeve shumë të përpunuara si...
transparent

sht132023

Diabetikët. Ndikimi i disa ushqimeve edhe në dietë të shëndetshme

Sipas rezultateve të një studimi të botuar në “American Journal of Clinical Nutrition”, konsumimi i ushqimeve shumë të përpunuara lidhet me një shkallë më të lartë të...
transparent

sht282023

Dieta e pasur me fruta dhe perime redukton rrezikun për abort

Ndjekja e një diete të pasur me fruta, perime, ushqime deti, produkte qumështi, vezë dhe drithëra zvogëlon rrezikun për abort te gratë shtatzëna. Sipas përfundimeve të një studimi...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC