insuficienca renale

kor262022

Insuficienca renale. Përmbledhje e përdorimit të statinave dhe rreziqeve të tyre të mundshme

Një studim i publikuar në Journal of the American Society of Nefrology sugjeron se rosuvastatina, veçanërisht në doza të larta, mund të ketë efekte të dëmshme për veshkat. Statinat...
transparent

nën42022

Melanoma e fazës III. Relatlimabi dhe nivolumabi janë të sigurt dhe efektivë në terapinë neoadiuvante

Inhibitorët e checkpoint-it imunitar, relatlimabi dhe nivolumabi, që i jepen pacientëve me melanomë të fazës III para ndërhyrjes kirurgjikale, janë të sigurt dhe të aftë për të...
transparent

kor212023

Insuficienca renale dhe insuficienca kardiake: rekomandimet e SIN

Uji mund të konsiderohet si ushqim në të gjitha aspektet sepse është burim i mineraleve esenciale (kalcium, magnez, kalium, natrium) të nevojshme për trupin e njeriut. Nevojat...
transparent

gus212023

Hipertensioni dhe ndërhyrja e farmacistit. Strategjitë për menaxhimin e duhur

Farmacisti mund të ndihmojë në trajtimin dhe menaxhimin e hipertensionit. Në mënyrë të veçantë, disa nga ndërhyrjet e tij në praktikën e përgjithshme që mund ti vijnë në ndihmë...
transparent

sht272023

Profilaksia me antibiotikë nuk indikohet për fëmijët me keqformime renale

Te të porsalindurit me refluks vezikoureteral të shkallës III, IV ose V dhe pa infeksione të mëparshme të traktit urinar (UTI), profilaksia e vazhdueshme me antibiotikë ofron, nga...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC