fibra dietike

qer232022

Një dietë e pasur me fibra dietike mund të reduktojë rrezikun e zhvillimit të demencës

Një studim i publikuar në Nutrition Neuroscience tregon se një dietë e pasur me fibra dietike lidhet me një rrezik të reduktuar të zhvillimit të demencës. Duke u nisur nga...
transparent

mar132023

Fibrat e psiliumit mund të përmirësojnë dhimbjet nga koliti

Një artikull i publikuar në “Food Hydrocolloids” dhe i nënshkruar nga studiuesit e Universitetit të Nottinghamit në bashkëpunim me kolegët e Institutit Quadram Biosciences...
transparent

maj82023

Zbulohet lidhja ndërmjet fibrave dietike dhe sëmundjeve kardiovaskulare

Konsumi i fibrave që derivojnë nga drithërat, por jo nga frutat dhe perimet, lidhet me një incidencë më të ulët të sëmundjeve kardiovaskulare (CVD), sipas një studimi të...
transparent

sht12023

Vetitë e shëndetshme të frutave dhe perimeve. Secila ngjyrë ka një funksion të veçantë

Perimet janë produkte thelbësore që i ofrojnë trupit tonë sasi të bollshme mineralesh, vitaminash, karbohidratesh, proteinash, fibrash dietike dhe përbërje të ndryshme...
transparent

sht72023

Mungesa e fibrave në shtatzëni shkakton çrregullime neurozhvillimore te fëmijët

Mungesa e fibrave dietike në shtatzëni mund të rrisë rrezikun për zhvillim të vonuar neurologjik te foshnjat, sipas një studimi të botuar në “Frontiers in Nutrition” nga Kunio...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC