abort

dhj222021

Pilula e abortit. Përshkrimi pa kufizime, është i sigurt

Nuk është vënë re asnjë shtim i komplikacioneve shëndetësore, të lidhura me abortin, pas heqjes së kufizimeve për pilulën me bazë mifepristonin, një antihormon që bllokon efektet e progesteronit të nevojshëm për...
transparent

kor182023

Barnat biologjike në shtatzëni. Te gratë me psoriazë nuk i shtojnë komplikimet

Ekspozimi ndaj barnave biologjike para konceptimit ose gjatë shtatzënisë nuk e rrit rrezikun për abort ose keqformime kongjenitale te gratë me psoriazë, tregon një...
transparent

sht282023

Dieta e pasur me fruta dhe perime redukton rrezikun për abort

Ndjekja e një diete të pasur me fruta, perime, ushqime deti, produkte qumështi, vezë dhe drithëra zvogëlon rrezikun për abort te gratë shtatzëna. Sipas përfundimeve të një studimi...
transparent

qer102024

Kontraceptivët. Në Finlandë, me qasjen falas dhe edukatën seksuale, 66% më pak aborte te adoleshentët

Sipas Institutit të Shëndetit Publik (THL) në Finlandë, numri i aborteve te adoleshentët në Finlandë, ra me 66% në vitet 2000-2023. Kjo rënie e konsiderueshme i atribuohet...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC