preklampsi

qer32020

Preklampsia. Aspirinë me dozë të ulët, për parandalim efektiv

Më shumë se gjysma e grave në rrezik për preklampsi nuk e marrin aspirinën si masë parandaluese dhe vënia në dispozicion e medikamentit në farmacitë lokale mund t’i ndihmonte ato për të mos e zhvilluar sëmundjen...
transparent

maj62021

Diabeti gjestacional. Duhet treguar kujdes me përdorimin e probiotikëve në shtatzëni

Përmes të dhënave që kanë dalë nga 6 studime me përzgjedhje rastësore dhe të kontrolluara me placebo, nuk ka qenë e mundur të identifikohet qartë efekti i probiotikëve në rrezikun e diabetit melit gjestacional, por ka prova që...
transparent

gus262022

Konsumimi i kafeinës gjatë shtatzënisë mund të reduktojë rrezikun për diabet gjestacional

Një sasi e vogël kafeine mund të ndihmojë gratë shtatzëna të zvogëlojnë rrezikun e diabetit gjestacional, sipas një studimi të publikuar në Jama Network Open. "Për gratë që nuk...
transparent

tet62022

Preklampsia. Nifedipina gjatë lindjes, e dobishme për nënën dhe fëmijën

Sipas një studimi të publikuar në Hypertension, gratë shtatzëna me preklampsi të rëndë mund të trajtohen me nifedipinë me çlirim të zgjatur për të ulur presionin e...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC