karantinë

pri282020

Oftalmologët: Ja, efektet e karantinës mbi shikimin dhe masat që duhen marrë

Efekte negative nga karantina për shkak të Covid-19, ka patur gjithashtu edhe shikimi. Kjo vlen për të rriturit por, sipas ekspertëve, do të ndikojë edhe mbi të gjithë fëmijët që do të kenë rrezikun më të madh të problemeve vizuale...
transparent

pri302020

Coronavirusi. Mendimi i shkencëtarëve dhe skenari shqetësues i fazës 2

Nëse ekonomia botërore kërkon një kthim në punë, bota e shkencës kërkon që faza e dytë e epidemisë të përballohet në mënyrë të sigurt dhe me një plan të saktë sepse në sfond disa skenarë tregojnë rrezikun që në botë mund të...
transparent

pri302020

Covid-19. Pse rrezikohemi nga kurthet e sjelljes dhe si t'i shmangim ato?

Sipas një komenti të botuar në “Lancet”, në administrimin e pandemisë së lidhur me infeksionin Sars-CoV-2, si në të gjitha krizat, vendimet e marra do të provokojnë gjykime dhe njerëzit rrezikojnë të bien në tetë kurthe të sjelljes...
transparent

tet132020

Covid-19. Shtohet konsumi i alkoolit. Studimi kërkimor botohet në “Jama”

Sipas studimit të botuar në “Jama Network Open”, konsumi i alkoolit është rritur krahasuar me parapandeminë Covid-19. Ky studim, në formën e një letre kërkimore analizoi të dhënat e 1,540 të rriturve që ishin përgjigjur në...
transparent

jan152021

Përdorimi i barnave në pandemi. AIFA: Në rënie, përdorimi i antiviralëve, FANS-ave, pilulës së emergjencës. Në shtim, anksiolitikët

Konsum në rritje i heparinës dhe glukokortizonikëve dhe rënie e përdorimit të antiviralëve, FANS-ave, barnave për disfunksionin erektil dhe kontraceptivëve të...
transparent

mar222021

Italia përfshin farmacistët në fushatën e vaksinimit. Vaksina anti-COVID do të gjendet edhe në farmaci

Vaksina anti-COVID do të gjendet në farmaci dhe farmacistët do të jenë të përfshirë në fushatën qeveritare të vaksinimit. Kjo është e reja e parashikuar në pikën e tretë të Dekretit Italian të Mbështetjes 2021, ku flitet për një...
transparent

qer82021

Gjatë karantinës, fëmijët pësuan ndryshime që ndikuan në kohën normale të rritjes

"Gjatë karantinës, fëmijët pësuan ndryshime që ndikuan në kohën normale të rritjes. Ne e kemi zbuluar këtë përmes hyrjeve në klinikat tona, por sigurisht që ka raste që na shpëtojnë dhe numri i fëmijëve me pubertet...
transparent

nën92021

Italia nis protokollin e ri për menaxhimin e Covidit në shkolla. Me tre raste pozitive, karantinohet e gjithë klasa

Ministria e Arsimit në Itali u ka dërguar shkollave dokumentin me indikacionet e reja që parashikojnë nisjen e menjëhershme të karantinës, vetëm në bazë të...
transparent

dhj202021

Covid. Alarmi nga Guido Rasi: “Nëse Omicroni i mund vaksinat, kjo është një pandemi e re”

“Varianti Omicron mund t’i ndryshojë plotësisht kartat e lojës. A jemi afër zonës portokalli? Kam frikë se po. Edhe green pass-i mund të ndryshojë brenda muajit”. Sot, menaxhimi i urgjencës Covid është i lidhur me identikitin...
transparent

pri222022

9 ministra italianë në hetim për emergjencën Covid dhe karantinën. Kërkesa sensacionale e prokurorisë së Romës

E bujshme në Prokurorinë Publike të Romës: më 28 mars, hetuesit kanë futur në regjistrin e të dyshuarve ministrat ende në detyrë të qeverisë italiane, ashtu si dhe ish-titullarët...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC