Sars-Cov-2

pri102020

Coronavirusi. Antiparazitari efektiv in vitro, brenda 48 orëve. Ja, studimi

Ivermectina, një medikament i aprovuar për përdorim si antiparazitar dhe i disponueshëm në të gjithë botën, ka qenë në gjendje të vrasë Sars-Cov-2 në kulturat qelizore, brenda 48 orëve. Kjo është ajo që kanë deklaruar studiuesit...
transparent

pri172020

Gati testet serologjike. Doktor Andi Koraqi: I pari që do të testohet është personeli mjekësor

Doktor Andi Koraqi, i cili u prek nga COVID-19 ka lënë ambientet e shërbimit infektiv dhe do të drejtojë laboratorin e mikrobiologjisë në QSUT, online. Ky laborator dhe...
transparent

pri212020

Ushqyerja e synuar në shtëpi, për të rimarrë veten pas Covid-19

Ushqyerja e pacientëve konvaleshentë është një hap themelor për rikuperimin e funksionalitetit fizik. Te pacientët e dalë nga spitali pas Covid-19 është e rëndësishme të përcaktohet një strategji ushqimore e synuar...
transparent

pri222020

Si e sulmon trupin tonë Covid-19? Virusi vepron ndryshe nga çdo patogjen i njohur deri më tani

Infeksioni nga Covid-19 jo vetëm që sulmon mushkëritë, por edhe zemrën, enët e gjakut, veshkat, zorrët, sytë dhe trurin. Kjo është një sëmundje sistemike që prek të gjithë...
transparent

pri222020

Coronavirusi. Gratë dhe fëmijët nën 10 vjeç, më pak mundësi për t'u infektuar

Një studim i ri i botuar në “New England Journal of Medicine” që ka shqyrtuar përhapjen e virusit Sars-CoV-2 në popullatën islandeze, zbuloi se sëmundja ka një incidencë më të ulët te fëmijët nën moshën 10-vjeçare sesa...
transparent

maj12020

Sindikata e Mjekëve, kërkesa Ministrisë së Shëndetësisë në lidhje me Covid-19

Edhe pse në heshtje, sindikata e personelit mjekësor kanë përpiluar disa kërkesa drejtuar autoriteteve drejtuese në ditën e 1 Majit. Kërkesat janë lidhur edhe me situatën e krijuar nga epidemia e Sars-Cov-2 në vendin tonë...
transparent

maj72020

Kompani të tjera në garë për remdesivirin. Gileadi mund të japë licencë të përkohshme

Gileadi po shqyrton dhënien e autorizimit kompanive të tjera për prodhimin, me licencë të përkohshme, të medikamentit remdesivir. Dhënia e aprovimit, do të kishte si synim prodhimin e barnave për shpërndarje në Evropë dhe Azi...
transparent

maj202020

Sartanet dhe inhibitorët ACE nuk shtojnë rrezikun për Covid-19. Studimi

Antagonistët e receptorit të angiotenzinës, të ashtuquajturat sartane dhe inhibitorët ACE janë në gjendje të shtojnë shprehjen e enzimës ACE2, e konsideruar si një hyrje për viruset e familjes coronavirus dhe prej këtu lindi...
transparent

maj252020

Një flavonoid natyral mund të jetë arma e duhur për të sulmuar coronavirusin

Sipas një artikulli të botuar në “Frontiers in Microbiology”, naringenina, një përbërje flavonoide natyrale, e pranishme për shembull tek agrumet dhe domatet, mund të ndikojë në aktivitetin viral të Sars-CoV-2, duke bllokuar...
transparent

maj262020

Coronavirusi dhe ndikimi i tij në shëndetin psikiatrik gjatë dhe pas shërimit

Shumica e njerëzve me Covid-19 nuk do të zhvillojnë ndonjë problem psikiatrik, por duke pasur parasysh numrin e madh të atyre që sëmuren, ndikimi i përgjithshëm në shëndetin mendor mund të jetë i konsiderueshëm...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC