agjërim

maj162019

Sëmundja inflamatore intestinale. Studiuesit mbështesin dietën që imiton agjërimin

Në një studim të botuar në “Cell Reports”, hulumtuesit e Universitetit të Kalifornisë Jugore kanë bërë të ditur se një dietë që imiton agjërimin (fasting-mimicking diet, FMD) është në gjendje të modifikojë mikrobiotën intestinale...
transparent

tet162019

Agjërimi me ditë të alternuara. Të dhëna të sigurta në lidhje me kufizimin kalorik

Nga një studim i sapopublikuar në “Cell Metabolism” dhe i firmosur nga një grup studiuesish të Universitetit të Grazit në Austri, kanë dalë të dhëna mbi dobitë që ka agjërimi në ditë të alternuara (ADF) te njerëzit e shëndetshëm...
transparent

tet82021

Sëmundjet metabolike. Agjërimi me ndërprerje është një strategji efektive. Ja, si funksionon

Nga një artikull i botuar në Endocrine Reviews, revista zyrtare e Shoqatës Endokrine, del se përqendrimi i marrjes së të gjitha kalorive ditore në të njëjtën dritare prej 8-10 orësh, ditë pas dite, paraqet një strategji...
transparent

sht72022

Diabeti i tipit 2. Agjërimi me ndërprerje përmirëson nivelet e glukozës por jo ndjeshmërinë ndaj insulinës

Sipas një studimi të botuar në Diabetologia, një lloj i veçantë agjërimi me ndërprerje i njohur si time-restricted eating (TRE) ka treguar të jetë një metodë e sigurt dhe efektive...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC