hormonal

mar292019

Kontraceptivët hormonalë dhe risku për TEV. Cilët janë më të rrezikshëm, sipas përbërjes

Agjencia Italiane e Barnave (AIFA), në marrëveshje me EMA-n, ka vënë në dispozicion informacione të reja të rëndësishme në lidhje me riskun e tromboembolisë venoze (TEV) te gratë që përdorin kontraceptivë hormonalë të...
transparent

tet112019

EMA: Të kufizohet përdorimi i kremit me dozë të lartë estradioli në menopauzë

Komiteti i Vlerësimit të Riskut për Farmakovigjilencën në EMA (PRAC) ka rekomanduar kufizimin e përdorimit të kremrave që përmbajnë 100 mikrogramë estradiol për gram (0.01%), në një cikël të vetëm trajtimi që zgjat deri në...
transparent

nën212019

Kontraceptivët hormonalë. AIFA kërkon përditësim të paralajmërimeve në lidhje me depresionin

Në përfundim të një vlerësimi të rreziqeve për sjellje vetëvrasëse dhe vetëvrasje të lidhura me depresionin te pacientet që përdorin kontraceptivë hormonalë, është vendosur të bëhet përditësimi i fletëudhëzuesve dhe...
transparent

gus22021

Menopauza. Menaxhimi i simptomave dhe ndryshimeve hormonale përmes zakoneve të të ngrënit

Hyrja në menopauzë është një hap delikat në jetën e gruas. Ajo shënon fundin e periudhës pjellore që arrihet me hapa gradualë, gjatë një periudhe kohore që mund të zgjasë disa vjet dhe nxitet nga rënia e funksionalitetit të vezoreve...
transparent

nën302021

Terapia hormonale në menopauzë. Vijnë përgjigjet nga një studim: nuk shton rrezikun për demencë

Disa studime kanë zbuluar një rrezik në rritje për zhvillim të demencës te përdoruesit e trajtimeve me estrogjen-progestogjen, por situata është e paqartë. Kjo është...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC