insuficiencë

shk142019

Vaksina kundër gripit redukton vdekshmërinë te pacientët me insuficiencë kardiake

Infeksioni i gripit është një çështje serioze për pacientët me insuficiencë kardiake. Megjithatë, ekziston një numër i vogël studimesh në literaturë, që hedhin dritë mbi lidhjen ndërmjet vaksinimit kundër gripit dhe rezultateve te...
transparent

gus62019

Spironolaktoni dhe insuficienca kardiake. Studimi i ri ripropozon dobinë e barit

Te pacientët me insuficiencë kardiake të dekompensuar akute, rezistente ndaj diuretikëve të ansës, administrimi i spironolaktonit (Aldactone) në doza të larta, ka dhënë mundësi për humbjen e lëngjeve të tepërta, sipas...
transparent

nën82019

Barnat për insuficiencën kardiake. Shpesh, përshkruhen me doza më të ulëta. Ja, cilat janë arsyet!

Sipas nënshkruesve të studimit të publikuar në "Annals of Internal Medicine", disa barna bazike për trajtimin e insuficiencës kardiake përshkruhen shpesh me doza më të ulëta se ato të rekomanduara nga udhëzimet...
transparent

maj122020

“Shefqet Ndroqi” drejt mbylljes si spital-Covid. Rifillojnë ndërhyrjet kirurgjikale në QSUT

Me pakësimin e rasteve të prekura nga Covid-19 në vendin tonë, si dhe me numrin e pakët të atyre që trajtohen në dy spitalet Covid, kanë qenë mjekët që ofrojnë kujdes shëndetësor në shërbime të tjera, ata që kanë kërkuar...
transparent

sht222020

Hipertensioni arterial. Telemonitorimi në farmaci përgjysmon rrezikun për iktus dhe infarkt

Sipas një studimi të sapobotuar në “Hypertension”, njerëzit hipertensivë që ndjekin një program telemonitorimi në farmaci për të kontrolluar vlerat e presionit të gjakut...
transparent

nën202020

Miratohet në Evropë dapagliflozina për trajtimin e insuficiencës kardiake

Dapagliflozina është i pari nga frenuesit Sglt2 që miratohet në Bashkimin Evropian si një terapi për insuficiencën kronike simptomatike të zemrës me fraksion të reduktuar të nxjerrjes te pacientët e rritur me dhe pa diabet...
transparent

jan282021

Kardiotoksiciteti i kimioterapisë në kancerin e hershëm të gjirit. Mbrojtje e mundshme nga statinat

Statinat mund të ulin rrezikun e insuficiencës kardiake pas kimioterapisë te gratë me kancer të hershëm të gjirit, sipas një studimi të botuar në “Journal of the American Heart Association”. “Gjetjet tona mbështesin idenë se...
transparent

shk182021

Sotagliflozina drejt autorizimit të përdorimit për problemet e zemrës, në diabetin e tipit 2

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka njoftuar se të dhënat e mbledhura për sotagliflozinën, një frenues i dyfishtë i bashkëtransportuesit të natrium-glukozës 1 dhe 2, në pacientët me diabet të tipit 2, mund të jenë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC