kontroll

tet192018

Task-Forca për barnat. 79 farmacive iu rishikohen licencat

Ndonëse kontrolli ndaj farmacive do të vazhdojë deri në mesin e nëntorit, deri më tani, 79 farmaci i janë dërguar Urdhrit të Farmacive për t’u rishikuar licencën, pasi janë...
transparent

mar192019

Pacientët që marrin rituximab, i duhen nënshtruar kontrollit për hipogamaglobulinemi

Pacientët në terapi me antitrupin monoklonal rituximab duhet t’i nënshtrohen skrinimit për hipogamaglobulineminë përpara dhe pas administrimit të barit, për shkak të riskut të hipogamaglobulinemisë së zgjatur dhe infeksioneve që...
transparent

mar272020

Kontrollet ndaj farmacive. UFSH, letër ministres së Shëndetësisë

Në këto ditë, kur vendi po përballet me epideminë e Covid 19, nëpër farmaci po ushtrohen kontrolle për mosabuzime me çmimet e produkteve farmaceutike dhe përveç tyre, kryesisht të maskave, dezinfektantëve apo suplementeve...
transparent

maj252021

Për kë është i nevojshëm kontrolli i hipertensionit? Studimi jep përgjigje

Ekspertët e Task Forcës së Shërbimeve Parandaluese të Shteteve të Bashkuara (USPSTF) përsërisin rëndësinë e faktit që të gjithë njerëzit mbi 18 vjeç të kontrollohen për hipertension dhe që para se të nisë çfarëdolloj trajtimi...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC