duhanpirja

sht182018

FDA-ja, ultimatum prodhuesve dhe shpërndarësve të cigareve elektronike

Ose brenda 60 ditësh do të vihet në zbatim një plan për ta vënë situatën nën kontroll dhe do të gjendet mënyra për të evituar rënien e cigareve avulluese në duart e të miturve, ose për këto produkte do të ndalohet shitja në...
transparent

kor202019

Për të lënë duhanin, është mirë të përdoren së bashku formulime të ndryshme zëvendësuese

Sipas një artikulli të ri, të publikuar në “Cochrane Library”, ka prova të cilësisë së lartë që mbështesin faktin se njerëzit që përdorin një kombinim të terapive të zëvendësimit të...
transparent

jan142020

Duhanpirja nuk i bën keq vetëm shëndetit fizik, por edhe atij mendor. Shton rrezikun për depresion dhe skizofreni

“Ne dimë që duhanpirja është shumë më e zakonshme mes atyre njerëzve që kanë sëmundje mendore, të tilla si depresion dhe skizofreni. Megjithatë, pjesa më e madhe...
transparent

maj122021

Një analizë konfirmon që vareniklina nuk shton rrezikun e problemeve psikiatrike

Sipas një studimi të botuar në "Addiction", vareniklina, një bar që përdoret për të lënë duhanin, nuk shton rrezikun e problemeve psikiatrike. Vareniklina është shumë efektive për të ndihmuar në lënien e duhanit dhe funksionon...
transparent

mar302022

Barnat OTC më të shitura gjatë pandemisë. Si ka ndryshuar roli i farmacistit

Nga medikamentet për rrugët e sipërme respiratore, shumë të kërkuara gjatë këtyre dy viteve të pandemisë, tek antialergjikët, analgjezikët dhe mjekimet për sistemin gastrointestinal, duke kaluar te barnat e gjumit apo...
transparent

maj42022

FDA-ja ndalon cigaret me mentol. Ja, çfarë parashikohet të ndodhë

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka njoftuar se do të propozojë ndalimin e cigareve me mentol dhe purove me aromë. Propozimi do të shërbejë kryesisht për kufizimin e pirjes së duhanit në grupet më të reja të...
transparent

qer282022

Vareniklina. Një mjet efektiv dhe i sigurt për lënien e duhanit te pacientët me diabet të tipit 2

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open, përfshirja e vareniklinës në programet e ndërprerjes së duhanit te pacientët me diabet të tipit 2 është një...
transparent

nën82022

Edhe cigaret elektronike, si duhani, shkaktojnë dëm endotelial që shton rrezikun kardiovaskular

Dy studime të botuara në revistën Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology (ATVB), njëri i kryer te njerëzit dhe tjetri te minjtë, sugjerojnë se si efektet e...
transparent

dhj82022

Long-Covid. Shqetësimi psikologjik para infektimit rrit rrezikun

Sipas një studimi të publikuar në JAMA Psychiatry, prania një shqetësimi psikologjik, si depresioni, ankthi, stresi dhe vetmia, përpara infektimit me SARS-CoV-2, shoqërohen...
transparent

jan122023

Ushqimet shumë të përpunuara shkaktojnë varësi të ngjashme me atë ndaj duhanit

“Varësia ndaj ushqimit, veçanërisht varësia ndaj ushqimit shumë të përpunuar, është diskutuar në mijëra botime. Edhe pse 20% e të rriturve i plotësojnë kriteret për këtë gjendje...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC