cistit

mar262018

Lactobacillus Paracasei Lc11, probiotiku i ri që lufton cistitet

Probiotiku Lactobacillus Paracasei LC11 ka shfaqur një aktivitet më të mirë specifik ndaj cepeve, duke rezultuar kështu i vlefshëm në strategjinë terapeutike dhe parandaluese të cistitit, një shqetësim i shkaktuar kryesisht nga E. coli, por edhe nga...
transparent

tet182018

Nëse cistiti përsëritet shpesh, zgjidhje është konsumi i një sasie më të madhe të ujit

Sipas rezultateve të një studimi të publikuar në “JAMA Internal Medicine”, pirja e një sasie më të madhe të ujit, mund të jetë një strategji efektive antimikrobike për të parandaluar cistitin e përsëritur te gratë në paramenopauzë...
transparent

mar182020

Cistiti. Nga simptomat te këshilla. Si ta menaxhojmë në farmaci?

Infeksionet e rrugëve urinare (IVU) përfaqësojnë mënyrën më të zakonshme të infeksionit bakterial dhe prekin më së shumti gratë. Në pjesën më të madhe të rasteve, IVU-të kanë të bëjnë me rrugët e poshtme urinare dhe në veçanti...
transparent

maj292020

Cistiti recidivant. Shtohet rezistenca ndaj antibiotikëve. Rekomandimet për reduktimin e fenomenit

Cistiti është një sëmundje nga e cila vuan një në dy gra dhe për trajtimin e së cilës ka një përdorim të tepruar të antibiotikëve; në këtë mënyrë, ekziston rreziku i...
transparent

tet122020

Cistiti. Reduktimi i simptomave dhe përsëritjes, me ndihmën e bimëve

Infeksionet e traktit urinar janë një problem i zakonshëm shëndetësor. Studimet epidemiologjike tregojnë se miliona njerëz vuajnë nga cistiti i përsëritur, një sëmundje që kërkon profilaksi me antibiotikë. Në përpjekje për të parandaluar...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC