e. coli

mar262018

Lactobacillus Paracasei Lc11, probiotiku i ri që lufton cistitet

Probiotiku Lactobacillus Paracasei LC11 ka shfaqur një aktivitet më të mirë specifik ndaj cepeve, duke rezultuar kështu i vlefshëm në strategjinë terapeutike dhe parandaluese të cistitit, një shqetësim i shkaktuar kryesisht nga E. coli, por edhe nga...
transparent

sht172018

Një antidepresiv mund të bëhet shkak për fillimin e rezistencave bakteriale

Sipas një studimi të publikuar në “Environment International”, fluoxetina, një frenues përzgjedhës i rikapjes së serotoninës (SSRI) dhe përbërësi aktiv i disa barnave antidepresive, mund të luajë rol në fillimin e rezisten...
transparent

sht202018

Sindroma hemolitike-uremike. Mos u jepni fëmijëve ushqime të rrezikshme, pak ose aspak të gatuara

Rikthehet sërish në diskutim çështja e sindromës hemolitike-uremike, pas 4 rasteve të regjistruara në Pulia deri në qershor të këtij viti dhe pas ngjarjes së vitit të kaluar, kur një shpërthim shkaktoi vdekjen e një vajze 16...
transparent

sht252018

Septikemitë nga mikrobet Esbl. Meropenemi, më efikas se piperacillin/tazobactam

Bashkimi i piperacillinës dhe tazobactamit, një antibiotik që ka mundësinë të pengojë përdorimin e karbapenemëve në septikemitë nga Klebsiella pneumoniae ose nga Escherichia coli rezistente ndaj cefalosporinave të gjeneratës së...
transparent

jan32022

Infeksionet e traktit urinar. Një antibiotik pak i përdorur redukton rezistencën ndaj antibiotikëve

Temocilinë quhet antibiotiku që është në gjendje të zgjedhë një numër më të vogël mikrobesh rezistente sesa trajtimi standard për infeksionin e traktit urinar, sipas një studimi të botuar në The Lancet Infectious Diseases...
transparent

mar72024

Antibiotikët. Raporti i ri evropian

Në vendet ku është reduktuar konsumi i antibiotikëve, si te kafshët, ashtu edhe te njerëzit, është konstatuar një reduktim i baktereve rezistente ndaj antibiotikëve. Këtë e tregojnë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC