karcinomë

mar202018

Bar i ri inkurajues për karcinomën papilare të vezikës, një nga më të shtrenjtat për t’u trajtuar.

Rezultatet pozitive kanë dalë nga studimi i fazës II, i cili ka vlerësuar aktivitetin antitumoral të Oncofid-it. Ky bar novator i krijuar nga bashkimi biologjik i paclitaxel-it me acidin ialuronik është përdorur te...
transparent

mar262018

Tumori i veshkave. CHMP-ja mbështet cabozantinib-in, si trajtim të vijës së parë

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor i EMA-s është shprehur pozitivisht ndaj aprovimit të cabozantinib-it (20, 40 dhe 60 mg) si trajtim i vijës së parë për pacientët e rritur, të diagnostikuar me karcinomë të qelizave renale në gjendje të...
transparent

pri52018

Karcinoma hepatoqelizore. Avantazhe mbijetese me cabozantinib-in. Gati kërkesa për aprovim

Brenda gjysmës së parë të vitit 2018, FDA, EMA dhe agjenci të tjera të mëdha rregullatore do të marrin kërkesën e aprovimit të cabozantinib-it për trajtimin e pacientëve me karcinomë të avancuar hepatoqelizore të trajtuar më parë. Ndërmarrjet kërkuese...
transparent

maj22018

Sorafenibi. Vlerësohen siguria dhe efikasiteti në karcinomën medulare dhe anaplastike të tiroides

Një studim i fundit japonez i fazës 2, ka vlerësuar sigurinë dhe efikasitetin e sorafenibit te pacientët e prekur nga karcinoma medulare e tiroides ose nga karcinoma anaplastike e tiroides, me sëmundje të përparuar...
transparent

maj42018

Melanoma e avancuar dhe karcinoma renale. BE-ja miraton nivolumabin, si monoterapi

Komisioni Europian ka miratuar përdorimin e nivolumabit, monoterapi 480 miligramëshe çdo katër javë, si një infuzion 60-minutësh, si një opsion terapeutik te pacientët me melanomë të avancuar dhe me karcinomë të...
transparent

kor62018

Karcinoma me qeliza merkel. Thellohet përgjigjja ndaj trajtimit me avelumab

Merck e Pfizer bëjnë të ditur se, nga studimi regjistrues Javelin Merkel 200, kanë dalë të dhëna që janë të lidhura me efikasitetin e sigurinë dhe që kanë të bëjnë me avelumabin mbi pacientët me karcinomë metastatike me...
transparent

gus292018

Karcinoma e avancuar e qelizave renale. Kombinimi i ri duket premtues

Përpjekjet për të zhvilluar kombinime të agjentëve anti angiogjenetikë me imunoterapitë e bazuara në frenuesit, për trajtimin e pacientëve me karcinomë të avancuar të qelizave renale, në të kaluarën nuk i kanë kapërcyer...
transparent

sht272018

Karcinoma hepatoqelizore. CHMP-ja jep mbështetjen e tij për cabozantinibin

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP), komiteti shkencor i EMA-s, ka shprehur mendim pozitiv për cabozantinibin si monoterapi për trajtimin e kancerit hepatoqelizor (HCC) te të rriturit e trajtuar më...
transparent

tet312018

Zgjerohet spektri i efikasitetit të cabozantinibit në karcinomën tiroide

Një studim i kohëve të fundit i fazës II, i prezantuar në Arizona gjatë simpoziumit multidisiplinar për kanceret e kokës dhe të qafës, ka vlerësuar efikasitetin e cabozantinib-it (60 mg/ditë per os) te 35 pacientë me tumor të...
transparent

nën192018

Karcinoma mamare metastatike dhe përfitimet nga imunoterapia me atezolizumab

Atezolizumabi është një antitrup monoklonal që ndërvepron me proteinën PD-L1 dhe pacientët me tumore PD-L1-pozitive në fakt kanë pasur një përmirësim më të rëndësishëm në mbijetesën e përgjithshme me...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC