insulinë

mar92018

Diabeti neonatal. EMA rekomandon barin e parë për trajtim

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor i Agjencisë Europiane për Barnat ka rekomanduar dhënien e autorizimit për hedhjen në treg në Bashkimin Europian të Amglidia-s (glibenclamide) për trajtimin e diabetit melit neonatal, një formë jashtëzakonisht...
transparent

qer192018

Diabeti. Insulina e re me veprim të shpejtë, shfaq avantazhe befasuese

Pavarësisht se udhëzimet kryesore ndërkombëtare rekomandojnë kontrollin 1 dhe 2 orë pas fillimit të ngrënies, njerëzit që vuajnë nga diabeti, e matin gliceminë pas ngrënies mesatarisht, vetëm 2 herë në muaj. Kjo e...
transparent

kor32018

Shumë pranë insulinës në formë tablete nga goja. Transformon rrënjësisht trajtimin e diabetikëve

Një grup pune i Universitetit të Harvardit ka zhvilluar një metodë për marrjen e insulinës nëpërmjet gojës. Kjo do të mund të transformonte rrënjësisht mënyrën se si diabetikët mbajnë nën kontroll nivelet e sheqerit në gjak. Formulimi...
transparent

tet302018

Empagliflozina, si shtesë e terapisë me insulinë te pacientët me DMT1. Rezultatet.

Frenuesit e SGLT-2 (SGLT-2i) janë barna që veprojnë duke bllokuar në mënyrë të kthyeshme bashkëtransportuesin sodë/glukozë të tipit 2, të lokalizuar në membranat qelizore të tubulit proksimal renal. Kjo proteinë...
transparent

dhj182018

Rritet konsumimi i insulinës. Në vitin 2030, rrezikojmë mungesën e saj

Nevoja për insulinën e mjaftueshme për trajtimin me efikasitet të diabetit të tipit 2, do të rritet mbi 20% në të gjithë botën në 12 vitet e ardhshme. Kjo do të thotë se, nëse nuk bëhen ndërhyrje të miratuara, në vitin 2030, insulina...
transparent

mar42019

Një mikroinfuzor novator merr aprovimin e FDA-së

Së fundi, është aprovuar për përdorim nga Administrata Amerikane e Barnave dhe e Ushqimit, pompa për insulinën t: Slim X2, e tregtuar nga Tandem Diabetes Care, që i jep mundësi pacientit të personalizojë trajtimin e tij. Pajisja...
transparent

mar132019

FDA-ja zgjeron indikacionet e përdorimit për disa barna të diabetit 2

Administrata Amerikane për Ushqimin dhe Barnat së fundmi ka zgjeruar indikacionet e përdorimit për katër trajtime të diabetit të tipit 2 që janë në treg. Inhibitori SGLT2 dapagliflozin (Farxiga) dhe dapagliflozin + metforminë me...
transparent

maj212019

Dapagliflozina përmirëson kontrollin glicemik në diabetin e tipit 1

Një terapi 24-javore me dapagliflozinë, përmirëson kohën e kaluar brenda kufijve të rekomanduar, gliceminë mesatare dhe ndryshueshmërinë glicemike te pacientët me diabet të tipit 1. Këto përfitime arrihen pa u shtuar koha e kaluar...
transparent

qer102019

Krijohet insulina inteligjente që eviton hipogliceminë

Një studim i sapobotuar në “Proceedings” të Akademisë Kombëtare të Shkencave (PNAS) nga një grup studiuesish të Universitetit të Los Anxhelosit, përshkruan zhvillimin e një insuline që eviton hipoglicemitë, të cilat përbëjnë...
transparent

kor302019

Hipoglicemia e rëndë. Aprovohet nga FDA-ja trajtimi i parë pluhur, në formulim nazal

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) ka bërë me dije miratimin e trajtimit të parë të emergjencës për hipogliceminë e rëndë te pacientët me moshë 4 ose më shumë vjeç. Administrimi i glukagonit në formë pluhuri...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC