Indeksi i Masës Trupore IMT

shk52018

Trajtim me metforminë për vezoren policistike? Studimet tregojnë dobitë...

Metformina ndikon dukshëm në rregullimin e ciklit menstrual. Ajo redukton indeksin e masës trupore (IMT), testosteronin dhe hormonin luteinizues (LH), te gratë me sindromën e vezores policistike (PCOS) me peshë normale ose në mbipeshë, brenda...
transparent

kor312019

Me formulën e re, për matjen e masës dhjamore nevojitet veç një metër

Në një studim të ri të botuar në “Scientific Reports”, studiuesit nga Qendra Mjekësore Cedars-Sinai në Los Anxhelos, kanë treguar një mënyrë të re për të kuptuar më mirë obezitetin. Ata kanë përcaktuar metodën për të matur...
transparent

maj52021

Refluksi gastroezofageal. Përfitimet nga fiku i detit dhe nga ulliri

Sëmundja e refluksit gastroezofageal është një çrregullim që prek 40% të popullsisë së botës. Një studim ka vlerësuar efektin e dobishëm të një ekstrakti të fikut të detit dhe të ullirit, mbi këtë gjendje. Simptomat tipike të...
transparent

kor262022

Një avokado në ditë redukton kolesterolin, por nuk ndihmon në humbjen e peshës

Një studim i publikuar në Journal of the American Heart Association, më i gjati dhe me numrin më të madh të pjesëmarrësve lidhur me këtë temë deri më tani, tregon se ngrënia e një...
transparent

kor262022

Një avokado në ditë redukton kolesterolin, por nuk ndihmon në humbjen e peshës

Një studim i publikuar në Journal of the American Heart Association, më i gjati dhe me numrin më të madh të pjesëmarrësve lidhur me këtë temë deri më tani, tregon se...
transparent

shk32023

Pesha trupore. Marrja ditore e kalorive është më e rëndësishme se koha ndërmjet vakteve

Shpeshtësia e konsumimit dhe madhësia e vakteve janë një përcaktues më i fortë i humbjes ose shtimit në peshë sesa koha midis vakteve, sipas një hulumtimi të botuar në...
transparent

shk152023

Efektiviteti i vitaminës D ndryshon në varësi të indeksit të masës trupore

Sipas një studimi të botuar në “JAMA Network Open”, indeksi i masës trupore (IMT) mund të shoqërohet me një përgjigje të modifikuar ndaj plotësimit me vitaminë D...
transparent

kor112023

Përdhesi dhe artriti psoriatik. Indeksi i lartë i masës trupore shton rrezikun

Indeksi i lartë i masës trupore (IMT) shton rrezikun për zhvillimin e pesë sëmundjeve të ndryshme reumatizmale, ndër të cilat: reumatizma, osteoartriti, përdhesi, artriti...
transparent

gus312023

Psoriaza. Nivelet e ulëta të vitaminës D në gjak shtojnë ashpersinë e sëmundjes

Studimet e kryer në disa vende të ndryshme, duke përfshirë Brazilin dhe Nepalin, kanë treguar se nivelet sierike të vitaminës D janë dukshëm më të ulëta te njerëzit me...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC