LDL

gus312015

EMA rekomandon aprovimin e Praluent për të reduktuar nivelet e kolesterolit

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka rekomanduar autorizimin për emetimin në treg të Praluent (alirocumab) i cili ul nivelet e larta të kolesterolit te personat që nuk arrijnë ta kontrollojnë atë pavarësisht dozave optimale të statinave, apo te ata që nuk mund të marrin statina.
transparent

tet82019

Kumbullat e thata reduktojnë rrezikun për sëmundje kronike

Një vakt i lehtë me bazë kumbullën, mund të ketë më shumë avantazhe sesa ushqime të tjera alternative, që kanë përmbajtje të ngjashme kalorike dhe ushqyese, sipas një studimi të publikuar në “Nutrition Research” dhe të...
transparent

pri152021

Hiperkolesterolemia primare ose dislipidemia e përzier. EMA aprovon inclisiranin

Dhjetorin e kaluar, EMA dha autorizimin e tregtimit në Bashkimin Evropian për inclisiranin, për trajtimin e hiperkolesterolemisë primare ose dislipidemisë së përzier. Anna Nelva përshkruan mekanizmin e veprimit...
transparent

gus232022

Ezetimibe dhe inhibitorët PCSK9 mund të reduktojnë rrezikun kardiovaskular te disa pacientë

Sipas një studimi të publikuar në British Medical Journal për pacientët me nivele të larta të kolesterolit LDL (70 mg/dl ose më shumë) të cilët janë gjithashtu në rrezik të lartë për...
transparent

shk272023

Vetitë antioksiduese dhe hipokolesterolemike të xhinxherit

Dislipidemitë janë ndër sëmundjet kronike më të zakonshme. Ato karakterizohen nga nivelet jo normale të kolesterolit në serum, triglicerideve ose të të dyjave së bashku, duke...
transparent

sht122023

Sterolet dhe stanolet bimore, efektive në reduktimin e kolesterolit të lartë

Sterolet dhe stanolet bimore janë një grup substancash të pranishme në formë natyrale në sasi të vogla në disa ushqime bimore si vajrat dhe arrat, ndonëse burimi më i...
transparent

qer132024

Dieta vegjetariane, shëndeti kardiovaskular dhe rreziku për kancer

Sipas përfundimit kryesor të një studimi italian, në të cilin u analizua ndikimi që kanë dietat pa produkte apo nënprodukte shtazore (A/APFD-të) në faktorët e rrezikut të lidhur me...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC