Oksigjen

shk202015

Një dietë e shëndetshme pakëson me 1/3 mundësitë e shfaqjes së BPKO-së

Jo vetëm sëmundjet kardiovaskulare dhe tumoret, por edhe sëmundjet pulmonare kronike kanë më pak mundësi të manifestohen nëse ushqeheni në mënyrën e duhur. Prestigjozja “British medical journal’ ka botuar një studim të Raphaelle Varraso nga instituti...
transparent

dhj162020

Covid-19. AIFA përditëson informacionin mbi barnat që mund të përdoren

AIFA përditëson në mënyrë periodike informacionin mbi barnat që mund të përdoren, jashtë studimeve klinike, për pacientët me Covid-19, edhe pa pasur një indikacion specifik për këtë sëmundje. Skedat, të përditësuara vazhdimisht...
transparent

mar22021

Oksimetri. Në SHBA, një udhëzues shpjegon kufizimet dhe përdorimin e saktë

Në një udhëzues, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave, ka njoftuar qytetarët mbi faktin që matja e saturimit të oksigjenit përmes një oksimetri, mund të mos jetë gjithnjë e saktë. Ndonëse oksimetri mund të jetë i dobishëm për...
transparent

mar52021

Maskat prej pëlhure, ose kirurgjikale nuk shkaktojnë probleme të frymëmarrjes në qetësi apo në aktivitet

Dihet tashmë se maskat e fytyrës ndihmojnë në parandalimin e përhapjes së Covid-19, por ne dimë gjithashtu që disa njerëz kanë probleme parehatie...
transparent

maj312021

Terapia Covid-19. EMA: Prova të pamjaftueshme mbi përdorimin e kortikosteroideve inhalatore

Nuk ka prova të mjaftueshme që tregojnë se kortikosteroidet inhalatore kanë përfitime për pacientët me Covid-19 dhe nuk mund të përjashtohet mundësia e dëmtimit te pacientët...
transparent

shk282022

Lufta në Ukrainë. Nivele të ulëta oksigjeni, mungesë barnash dhe Covid. Urgjenca shëndetësore, në pikun e saj

Nivele të ulëta oksigjeni, mungesë barnash dhe mbi 25,000 raste Covid në ditë. Rrethimit të tankeve në Ukrainë i shtohet edhe emergjenca e rrezikut shëndetësor...
transparent

mar152022

Prof. Dr. Silva Bala: Pasojat post covid po i rikthejnë pacientët në spital, shpesh, edhe në oksigjenoterapi

Ka pacientë që rikthehen në ish-sanatoriumin e Tiranës edhe disa muaj pasi e kanë kaluar Covid-19, për shkak të pasojave që u ka shkaktuar virusi, duke iu dëmtuar edhe organe...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC