BPKO

shk202015

Një dietë e shëndetshme pakëson me 1/3 mundësitë e shfaqjes së BPKO-së

Jo vetëm sëmundjet kardiovaskulare dhe tumoret, por edhe sëmundjet pulmonare kronike kanë më pak mundësi të manifestohen nëse ushqeheni në mënyrën e duhur. Prestigjozja “British medical journal’ ka botuar një studim të Raphaelle Varraso nga instituti...
transparent

sht32015

Për bronkopneumopatinë kronike së shpejti dy bronkodilatatorë të rinj

Në shtetin fqinjë, Itali, pritet aprovimi i një kombinimi të ri bronkodilatatorësh (tiotropium dhe olodaterol) i cili ofron përfitime shtesë për pacientët me bronkopneumopati kronike obstruktive (BPKO).
transparent

tet52015

Sëmundjet pulmonare obstruktive kronike, nga ERS risitë e fundit mbi qasjet terapeutike

Mes temave kryesore në Kongresin e 25° të “European Respiratory Society” (ERS), që u mbyll fundjavën e kaluar në Amsterdam u diskutua edhe mbi patogjenezën e astmës dhe bronkopneumonisë kronike obstruktive (BPKO). Specialistët i shohin këto dy sëmundje jo më si dy patologji me fenotipe të specifiku
transparent

tet312015

BPKO, avantazhet e bronkodilatacionit të dyfishtë: veprim i shpejtë, efikasitet dhe manovrim i lehtë

Te pacientët e prekur nga bronkopneumonia kronike obstruktive (BPKO) ku simptoma mbizotëruese është dispnea, jo gjithmonë qasja terapeutike e bazuar në një bronkodilatator të vetëm me veprim afatgjatë arrin të japë rezultate efikase.
transparent

maj302016

Kortikosteroidet në BPKO, EMA: Asnjë variacion në mënyrat e përdorimit, kujdes me shenjat e përkeqësimit

Nuk ka ndryshime në modalitetet me të cilat përdoren barnat kortikosteroide inhalatore, por pacientëve të prekur nga bronkopneumonia kronike obstruktive (BPKO) dhe mjekëve iu kërkohet që t’i kushtojnë vëmendje më të madhe shenjave dhe simptomave të pneumonisë duke pasur parasysh se manifestimet klin
transparent

qer162016

BPKO, spray më i ri me veprim më të shpejtë

Lehtësi më të madhe përdorimi dhe shpejtësi në fillimin e aksionit terapeutik, janë këto arsyet thelbësore që e bëjnë kombinimin me dozë fikse të dipropionat beklometazon dhe formoterol fumarate në formulimin spray ekstrafin, një terapi veçanërisht avantazhuese për pacientët e prekur nga bronkopneum
transparent

tet32016

Te pacientët me BPKO rezistenca përmirësohet me olodaterol

Administrimi ditor i olodaterolit në pacientë me bronkopneumopati kronike obstruktive (BPKO), përmirëson kohën e rezistencës në aktivitetin fizik. E dhëna del nga dy studime të fazës III prej 6 javësh, me përzgjedhje rastësore dhe të kontrolluar kundrejt placebos. Trajtimi aktiv parashikoi vetëm një
transparent

tet122016

BPKO, i disponueshëm një kombinim i ri terapeutik me veprim të shpejtë

“Risia më e fundit në panoramën terapeutike për bronkopneumopatinë kronike obstruktive (BPKO) është kombinimi në doza fikse aclidinium/ formoterol”, u shpreh gjatë konferencës së prezantimit të formulimit të ri në Itali, Pierachille Santus, prof.asc. i Sëmundjeve respiratore në Universitetin e Studi
transparent

tet202016

Bronkopneumopatia kronike obstruktive, pneumologët: Të eliminohet plani terapeutik aktual

Plani terapeutik për përshkrimin e beta2 agonistëve me kohë të gjatë veprimi (Laba) dhe antimuskarinikëve me kohë të gjatë veprimi (Lama) në trajtimin e bronkopneumopatisë kronike obstruktive (BPKO) duhet eliminuar, sepse për arsye të ndryshme mund të reduktojë edhe më tej pjesëmarrjen në trajtim. K
transparent

kor282017

BPKO, aprovim europian për kombinimin e trefishtë në një inhalator të vetëm

Komisioni Europian ka dhënë autorizimin për futjen në treg të kombinimit të trefishtë fiks në një inhalator të vetëm, për trajtimin e bronkopneumopatisë kronike obstruktive (BPKO) te pacientët e rritur. Njoftimin e ka dhënë kompania prodhuese, Chiesi, e cila nënvizon se Trimbow (emri tregtar i barit
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC