Trajtim intensiv

nën72017

Varësia nga opiatet, terapitë e krahasuara nuk tregojnë inferioritet

Sipas një studimi të zhvilluar në Norvegji dhe të publikuar në Jama Psychiatry, naltrexone i injektueshëm me lëshim të zgjatur, i tregtuar me emrin e Vivitrol, duket se është i sigurt dhe efikas po aq sa administrimi ditor në rrugë orale i buprenorfine-naloxone për trajtimin e varësisë nga opiatet.
transparent

tet112018

Terapia intensive. Rreziku që sjell përdorimi i barnave vazopresore

Sipas një studimi të ri, të publikuar në “Chest”, të paktën 25% e pacientëve që bëjnë ventilim mekanik në një njësi të terapisë intensive, zhvillojnë dobësi muskulare aq të rëndë...
transparent

qer162020

Coronavirusi. Deksametazoni, medikamenti i parë për shpëtimin e jetës

Një medikament i lirë dhe gjerësisht i disponueshëm, mund të ndihmojë në shpëtimin e jetës së pacientëve të sëmurë rëndë nga coronavirusi. Deksametazoni, një trajtim steroid me dozë të ulët është një përparim i madh...
transparent

tet142020

Covid-19. Rezultate inkurajuese të sitagliptinës te pacientët me diabet të tipit 2

Një studim tregon se sitagliptina përgjysmon vdekshmërinë e pacientëve me Covid-19 dhe diabet të tipit 2, një kategori e konsideruar në rrezik. Hulumtimi i kryer nga spitali Sacco dhe Universiteti Shtetëror i Milanos, në bashkëpunim me...
transparent

nën52020

Covid-19. ASA, bari i mundshëm me kosto të ulët për të parandaluar komplikacionet

Pacientët me Covid-19, të shtruar në spital, që marrin doza të ulëta të aspirinës për sëmundje kardiovaskulare, treguan një rrezik dukshëm më të ulët për komplikacione dhe vdekje sesa ata që nuk e merrnin barin, sipas një studimi...
transparent

dhj142020

Cilat janë barnat që favorizojnë mbijetesën te pacientët Covid? Studimi jep përgjigje

Përdorimi i statinave, frenuesve të enzimës konvertuese të angiotensinës dhe bllokuesve të kanaleve të kalciumit është shoqëruar me një mundësi më të vogël për vdekje, te...
transparent

shk152021

Përzierja e antitrupave kundër varianteve të Covid-19 dhe përdorimi i tocilizumabit. Bëhen hapa para në kërkime

Variantet e Sars-Cov2 kanë ndezur alarmin edhe në vendet ku vaksinimi po ecën më shpejt. Kjo është arsyeja pse për ta bërë më të vështirë zhvillimin e mutacioneve, kompanitë...
transparent

gus162021

Covid-19. Barnat kundër depresionit, mburoja e mundshme kundër infeksioneve

Barnat kundër depresionit kanë efekt mburojë kundër dëmtimeve të rënda të infeksionit nga Sars-CoV-2. Kështu thuhet në një studim të kryer nga Spitali Universitar (AOU) Careggi i Firences. Bazuar në rezultatet e marra...
transparent

dhj72021

Një armë e re për të menaxhuar infeksionet në terapinë intensive

Përdorimi i metagjenomikës klinike në një mjedis spitalor jo kërkimor mund të ndryshojë rrënjësisht qasjen e mjekëve ndaj menaxhimit të infeksioneve në terapinë intensive, sipas një studimi të botuar në Genome Medicine...
transparent

dhj102021

Covid-19. Testi i ri përmirëson trajtimin e pacientëve në terapinë intensive. Ja, si funksionon

Një studim i publikuar në Microbiology Spectrum përshkruan një test novator që është në gjendje të përcaktojë shpejt diagnozën e pneumonisë bakteriale dhe që mund të jetë shumë i dobishëm në terapinë intensive ku...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC