Antitrup monoklonal

dhj222017

Antitrupi monoklonal efikas dhe i sigurt, që parandalon migrenën episodike

Rezulatet e studimit Strive, publikuar së fundi në “New England Journal of Medicine” tregojnë se marrja mujore nën lëkurë e antitrupit monoklonal anti-Cgrp erenumab, redukton episodet e migrenës te pacientët që vuajnë nga forma episodike, ose me...
transparent

jan102018

Antitrupi monoklonal, shpresa të reja për parandalimin e migrenës

Antitrupi monoklonal galcanezumab është provuar tashmë që është efikas, i sigurt dhe i tolerueshëm në trajtimin parandalues të migrenës, falë një studimi të fazës 2b, me përzgjedhje rastësore e me kohëzgjatje tre muaj...
transparent

mar192018

Antitrupi monoklonal që arrin të frenojë astmën e rëndë të pakontrollueshme

145 pacientë, të cilët kanë patur të paktën dy përkeqësime të astmës në vitin para regjistrimit, u trajtuan drejtpërdrejt me mepolizumab pa pritur periudhën e “pastrimit” dhe u ndoqën për 32 javët e ardhshme. Në këtë studim, të dhënat e lidhura me...
transparent

maj282018

Migrena. FDA-ja aprovon barin e parë parandalues.

FDA-ja ka aprovuar përdorimin e erenumabit për pacientët me migrenë. Bari, një antitrup monoklonal është i disponueshëm në një formulim vetëinjektues që merret një herë në muaj dhe që është një antagonist i...
transparent

qer52018

Astma mesatare/e ashpër. Pacientët kanë rezultate më të mira me dupilumabin

Sipas rezultateve të dy studimeve klinike, QUEST dhe VENTURE, paraqitur në kongresin vjetor të Shoqatës Amerikane të Toraksit, përdorimi i antitrupit monoklonal dupilumab në astmën mesatare/të ashpër, zvogëlon...
transparent

qer272018

Psoriaza, studimi i fazës III tregon efikasitetin e antitrupit monoklonal

Mjafton një injeksion që pacienti e bën vetë në shtëpi çdo 4 javë dhe brenda një muaji lëkura do të çlirohet nga shenjat e psoriazës, duke qëndruar “e pastër” për 3 vjet. Rezultati i demonstruar nga studimi “Unicover-3”, mbi...
transparent

kor232018

Artriti reumatoid. Pse sarilumabi qëndron mbi mjekimet e tjera?

Sarilumabi është një antitrup monoklonal njerëzor anti-interleuchine-6 i gjeneratës së re, për trajtimin e artritit reumatoid aktiv i moderuar/i rëndë. Bari, në kombinim me metotrexaten, indikohet për trajtimin e kësaj patologjie te...
transparent

sht42018

Një antitrup i ri monoklonal, mund të përmirësojë ecurinë e alzheimerit

Antitrupi monoklonal BAN2401 është në gjendje të reduktojë pllakat amiloide dhe të përmirësojë konjicionin e funksionalitetin te pacientët me sëmundjen e alzheimerit. Këto janë rezultatet e endpointeve dytësore të studimit...
transparent

tet12018

Fremanezumabi, efikas në reduktimin e episodeve mujore të migrenës

Te pacientët me migrenë episodike, fremanezumabi lidhet me një reduktim të numrit mesatar të episodeve mujore të çrregullimit, sipas një studimi të publikuar në “Journal of the American Medical Association”. Për të kuptuar më shumë...
transparent

tet292018

Spondiliti ankilozues, shpresa të reja me barin biologjik

Sipas një studimi të fazës 3 të paraqitur në takimin vjetor të Kolegjit Amerikan të Reumatologjisë dhe të publikuar në “Arthritis & Rheumatology”, pacientët që nuk përfitonin nga terapia standarde për spondilitin ankilozues, mund të...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC