Dermatit Atopik

nën172014

Nga trajtimi probiotik, kurë premtuese për dermatitin atopik

Probiotiku i nxjerrë nga mikrobiomat njerëzore mund të përdoret si një terapi e re për pacientët me dermatit atopik dhe të ofrojë mbrojtje kundër krijimit të biofilmave patogjene, pa nevojën e marrjes së barnave
transparent

nën272014

Probiotikët parandalues të atopisë te foshnjat

Marrja e probiotikëve gjatë shtatzënisë dhe pas saj (në periudhën e ushqyerjes me gji), ndihmon në parandalimin krijimit të dermatitit atopik te foshnjat.
transparent

pri112015

Pimekrolimus alternativë e vlefshme në dermatitin atopik infantil

Në të porsalindurit me dermatitit atopik, si pimekrolimus në krem 1% (Pim) edhe kortikosteroidet topike (Tcs) janë barna të sigurta për menaxhimin afatgjatë të kësaj patologjie, në stad të lehtë dhe të moderuar
transparent

pri182015

Terapitë alternative dhe mungesa e efikasitetit ndaj ekzemës

Ekzema ose dermatiti atopik është një sëmundje kronike inflamatore që shfaqet fillimisht me skuqje të lehta dhe fshikëza të cilat shkaktojnë kruarje. Ajo mund të lidhet me sëmundje të tjera atopike si riniti dhe astma.
transparent

qer232016

Dermatiti atopik, perspektivë e re nga dupilumab

Perspektiva të reja për format e rënda e të moderuara të dermatitit atopik duket se vijnë nga dupilumab, një antitrup monoklonal njerëzor që funksionon duke bllokuar interleukinën4 dhe interleukinën13, dy ndërmjetësues thelbësorë në patogjenezën e kësaj patologjie. Edhe pse shfaqet shpesh në fëmijë
transparent

kor42016

Dermatiti atopik, perspektivë e re trajtimi me dupilumab

Perspektiva të reja për format e rënda e të moderuara të dermatitit atopik duket se vijnë nga dupilumab, një antitrup monoklonal njerëzor që funksionon duke bllokuar interleukinën 4 dhe interleukinën13, dy ndërmjetësues thelbësorë në patogjenezën e kësaj patologjie.
transparent

jan112017

FDA aprovon crisaborole për trajtimin e dermatitit atopik

Administrata amerikane e Barnave dhe Ushqimit (FDA) ka aprovuar Eucrisa (crisaborole) për trajtimin e dermatitit atopik nga të lehtë në të moderuar te pacientët me moshë më të madhe se 2 vjeç. Dermatiti atopik është një sëmundje kronike shfaqja e të cilit fillon gjatë fëmijërisë dhe mund të zgjatë d
transparent

pri132017

Dermatiti atopik i moderator dhe i rëndë, FDA aprovon terapinë e parë biologjike shënjestër

Administrata e Barnave dhe Ushqimit (FDA) në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar dupilumab, barin e parë biologjik të aprovuar për trajtimin e të rriturve me dermatit atopik të moderuar dhe të rëndë, të pakontrolluar me trajtime topike ose kur këto trajtime nuk indikohen. Lajmin e bëjnë të ditur Sanofi
transparent

gus302017

Dermatiti atopik, opinion pozitiv i CHMP-së për terapinë biologjike shënjestër

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Europiane të Barnave (EMA) është shprehur në favor të autorizimit të tregtimit të dupilumab për përdorim te të rriturit me dermatit atopik të moderuar dhe të rëndë, kandidatë për terapinë sistemike. Njoftimin e jep Sanofi dhe Regeneron Phar
transparent

mar82018

Acidi ialuronik. Ekspertët bien dakord për përdorimin në sëmundjet e lëkurës

Në Kongresin e 21-të Ndërkombëtar të Mjekësisë dhe Kirurgjisë Estetike Sies – Valet, zhvilluar në Bolonjë ditët e fundit është paraqitur një dokument konsensusi mbi acidin ialuronik Nasha, acid ialuronik i stabilizuar, joshtazor, që ka në bazë përforcuesit e...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC