Sepsis

nën112014

FDA miraton vaksinën e parë në SHBA për meningjokokun B

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara (FDA) ka aprovuar vaksinën e parë për të parandaluar sëmundjen invazive të meningjokokut, të shkaktuar nga grupi B Neisseria Meningitis, në personat e moshës 10-25 vjeç.
transparent

gus312018

Antibiotikët nuk janë të domosdoshëm te fëmijët e nënave me korioamnioit

Te fëmijët e lindur në kohë apo para kohe nga nëna me korioamnioit, por që duken të shëndetshëm, këshillohet monitorimi i kujdesshëm dhe jo marrja e menjëhershme e antibiotikëve në mënyrë empirike. Ky është...
transparent

maj62020

Evropa miraton antibiotikun cefiderocol. Ka spektër të gjerë ndaj aerobeve gramnegative

Komisioni Evropian ka dhënë autorizimin e marketingut për cefiderocol (Fetcroja), një antibiotik i ri për trajtimin e infeksioneve me shkak bakteret aerobe gramnegative, te pacientët e rritur me mundësi të kufizuara...
transparent

shk142023

Astragalusi. Terapi potenciale kundër sepsisit

Patogjeneza e sepsisit konsiston në një përgjigje të çrregulluar ndaj infeksionit në kuptimin jo vetëm të rritjes së inflamacionit, por edhe të imunosupresionit. Kjo përgjigje...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC